Lyxig safaripark & förstklassigt hotell i Karlshamn!

Alltså! Vilket ställe!! Eriksberg Hotel & Nature - Nordens största safaripark! Plus extra allt, skulle man kunna säga...

Jag har svårt att sammanfatta vad vi upplevde, så jag lånar en text från deras hemsida.

Ovan ser ni bilder från receptionen, som är det första man kommer till, innan man kör in genom grinden till naturreservatet och gården. Vi åkte upp till gården först!

Det är svårt att göra gården rättvisa på bild, allt var väldigt fint iordning. Det fanns också en modernare del när man kommer från andra hållet.

Jag tog ett par bilder precis innanför dörren till receptionen på hotellet/restaurangen.

På området finns en naturlekplats och en hel del annat!

Efter besöket på gården drog vi ut på safari-slingan igen!

Man får gå ur bilen vid gården och vid badplatsen. Där tog vi en picknick-fika.

Miljön i naturreservatet är magnifik! Ädellövskog i kombination med stengärdesgårdar, vatten och mossbeklädda stenar är magisk. Jag rekommenderar verkligen ett besök här. Jag återvänder gärna när Covid-19 tillåter, sover över på hotellet och äter i deras restaurang som fått ”Blekinges bästa” och stjärna i White guide.

Vi köpte med varmrökt gräsand och varmrökt hjort hem. Jag är helt säker på att de kan laga mat på detta ställe... supergott!

På hemsidan hittade jag denna utmärkelse!

Jag vet att alla hotellrum är lyxigt inredda och inget rum är det andra likt.

Detta var vårt nästsista stopp, innan det var dags att åka hemåt och avsluta denna semester. Vi drog nämligen en sväng i Karlshamns centrum innan vi åkte norr över igen.

Jag sammanfattar vår semester i Blekinge med att det är ett underskattat landskap som fler skulle uppskatta. Vi hörde bara de lokala dialekterna, småländska och skånska under våra dagar här. Åk dit! Rekommenderas.

Må gott!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer