Lite av varje!

Jamen nu så! Från och med idag har jag full verkan från min tredje vaccination. Det ihop med att omikron är mildare än tidigare virusvarianter, en översyn över vilka som ligger på IVA för Covid och att jag numera undertempererar på 35 grader (istället för feber) och lite annat, gjorde att Alicia gick tillbaka till skolan idag! Det var nästan feststämning här! Barn ska vara i skolan. Punkt.

Ska erkänna - om jag inte redan gjort det - att jag är grymt sugen på läraryrket. All hemskolning har gett mig en viss inblick i den moderna skolans sätt att undervisa. Och jag gillar’t. Är supersugen på att rycka in någon timma här och var. Men kidsen får väl åtminstone bli lite friskare först. Vi får se om det passar fram över. Jag kan åtminstone en del om läroplanen för åk 1 till åk 3, det måste ju ändå räknas som någon slags merit 😅 Haha!

Vi hade lite hemskolning kvar att göra när Alicia kom hem. När hon satt och gjorde en del av svenskan, behövde jag bara vara i närheten om hon behövde fråga något. Så då fixade jag lite vårfeeling på köksön!

Delar av livet är alltså tillbaka. Vi kommer fortsätta att vara lite försiktiga och inte kramas med våra nära och kära eller umgås med en massa olika folk vi inte behöver träffa ofta. Den stora skillnaden är att Alicia är tillbaka i skolan.

Annars är dagens bästa nyhet att vi har fått ytterligare en liten individ i vår ”storsläkt”! Ett kusinbarnsbarn till mig. Ljuvligt!

Ta hand om er!

With love

Lottie

Gillar