Lights in Alingsås

När någon slår på stora trumman, har bjudit in ljusdesigners från andra delar av världen, skriver om en upplyst 3 km promenad och allmänt håller en enormt hög klass på marknadsföringen - då har man förväntningar när man kommer. Jag har i flera år velat besöka ”Lights in Alingsås”. Vi skulle åka dit i torsdags med brorsan med familj. På grund av sjukdom flyttade vi på att göra något ihop. Tack och lov.

Vi passade istället på att svänga in i Alingsås när vi ändå åkte från Göteborg och frågade om Sofia, Filippa och Clara ville hänga på. De hade också hört talas om detta fantastiska event. Därför föll upplevelsen lite när vi vid ett stopp först inte förstod att man var tvungen att gå upp på bron för att det skulle hända något över huvudtaget, att vi vid två utmärkta ställen över huvudtaget inte - efter en del letande - kunde hitta något som kunde härleda till en ljusfestival och när vi till exempel stod på ett utmärkt ställe på kartan (vi gick efter en karta där vi såg exakt var vi stod) och till slut upptäckte en text i liten storlek på trottoaren: tillsammans (eller om det var together som är årets tema) och på nästa ställe hittade vi det här…

Den ”upplysta” slingan visade sig vara små gröna, blinkande lampor som visade riktningen (vilket var toppen såklart!), men mer av ”snitslad-bana-stuk” än upplyst som vi sett framför oss.
Men visst fanns det fina installationer också! Men få i förhållande till våra förväntningar. Framför allt är det en park som jag fortfarande funderar på. På långt avstånd såg vi något så vi utbrast:
- Wow!
Å så försvann det. Kom lite annat istället och vi väntade och väntade på att det fantastiska skulle komma tillbaka, men det gjorde det inte. Så vi gick därifrån.

Här är bron som ändrade färg när man gick upp på den 👍🏼

Klot på vatten.

Här är ”wow-parken”….

… som sedan blev en höstpark…

Ett hus som var lite coolt belyst och en eld…

Sist utmärkt på promenaden var den här bron… jag vill inte vara elak, men kan det verkligen vara en ljusdesigner av världsklass som varit inkopplad här?
Dessutom var hälften av belysningen på ena sidan trasig, sånt kan naturligtvis hända.

Får ändå avsluta positivt med promenadens finaste område. Där var det några som lagt mycket jobb! Superfint!

Det var ett större område, men svårt att fånga med mobilkamera. Jättefint i alla fall!

Jag har så länge jag kommer ihåg mantrat i mina uppdrag, INTE överreklamera. BEHÖVER överträffa besökarens förväntningar. Så tänkte inte den som var ansvarig här.
Synd, för egentligen är det mycket som är bra!

With love

Lottie

Gillar