Lekplats-test i lekplatsstaden!

Jag läste ganska nyligen att Trollhättan marknadsför sig som Lekplatsstaden! Kul, tänkte jag, det får vi åka och testa. När kidsen är små funkar ju nästan vilken lekplats som helst. När de är åtta år behövs lite mer utrymme för kreativitet och fler utmaningar.

Vi startade med Macken-lekplatsen! Varför A går omkring i en regnponcho från Liseberg skriver jag om i förra inlägget... 😅

- Wow!! Var A:s första spontana kommentar!

Jag tycker idén med Roys och Rogers mack på en lekplats är jätterolig! Det var några vuxna som flytt regnet in i macken, så jag fotade inte därinne. Vi hade dålig koll på människornas status, om jag säger så.

Sen åkte vi vidare till Skrot-Nisses lekplats. Den ligger ute på Spikön, så det blev en liten promenad utmed kanalen. Det är SÅ fint i Trollhättan! Jag blev nästan kär i stan! Det är fint i ordning, städat, rent, blomplanteringar och växter, skulpturer, broar, vatten... ja, allt man vill ha på sommaren i city!

På Skrot-Nisses lekplats hade några familjer utflykt, så här kunde jag inte heller fota överallt. Karlarna satt under tak på en scen och intog nog både det ena och det andra och kvinnorna var i flygavdelningen med ett helt gäng med barnvagnar. Men här kommer lite bilder därifrån!

Precis bredvid fanns den sötaste ankdamm jag har sett!

Grillar fanns såklart och café och/eller mat, vi kollade inte vilket...

Och de här enorma stolarna! Jag har aldrig sett något liknande...

Blommor och växter!

Å så kanalen...

Åk dit! Med eller utan barn! Det fanns ett utegym, som vi tyvärr missade. På andra sidan kanalen var det party på uteserveringen, så man kan välja aktivitet beroende på var man är i livet.

Vi parkerade mot slussarna och gick över den här ljuvliga bron.

Vi fortsatte vår resa förbi slussarna och till ”Vattenkraftens lekplats”! När vi klev ur bilen hade det slutat att regna. Den här skymtade fram bakom häcken.

Det var ett speciellt ljus att fota i direkt efter åskoväder, fortfarande regnigt, som höll på att dra bort. På en del bilder ser det ut som om jag lagt på ett filter, men det har jag inte.

Hur som helst! Sen det var såklart det här som hägrade!

Av de här tre lekplatserna blev Vattenkraftens lekplats A:s favorit!

Det var efter detta som vi åkte vidare till Gaddesanna som jag skrev om i förra inlägget.

Det blev en väldigt lyckad utflykt! A var väldigt, väldigt nöjd.

Ha det bäst, när ny vecka är på ingång!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer