Kungliga slottet & riksdagen!

Startade morgonen med hotellfrukost såklart! Jag vet ingen som är ”så bra på att äta hotellfrukost” som Daniel och jag vet ingen som är så dålig på det som jag är. Vi är snittet av medelsvensken 😅
För övrigt åt Hasse ”Guld och gröna skogar” Andersson med fru frukost för andra morgonen i rad på samma ställe som vi. Jag nickade artigt och han hejade glatt tillbaka. Hela karln är ju som en go nallebjörn!

Vi hade bara en kvart fram till Sveriges Riksdag. I strålande solsken åkte vi förbi Riksdagshuset och då kom minsann Stefan Löfven med fru och gick från Riksdagen rakt över övergångsstället precis framför oss. Jag var lite sen på att fota, men fick paret på ryggen med säkerhetsvakter framför och bakom. A tyckte det var spännande!

Efter parkering i Gallerians P-hus (bra tips om man ska med bil hit) gick vi förbi Operan och sen vidare över till Riksdagen.

När vi kom till slottet var det postbyte!

Vi löste inträde till representationsvåningarna. Vissa delar är verkligen överdådiga!

I Serafimerordens sal ovan, ska det redan imorgon hållas möte av kungen och beslutas om nya utmärkelser.

I konseljsalen nedan sker till exempel skifteskonselj när ny regering tillträder.

I det långsmala Karl XI Galleri nedan, kan man duka upp till fest för 170 personer…

… men senast det var tyskt statsbesök var man i Vita havet nedan på grund av pandemin.

Å förresten, jag var helt svartklädd, den gröna dekorationen är bara på fotot ☺️

Det har varit en toppenhelg, så när som på att vi hamnade i en bilkö på väg ut ur Stockholm. Det kom brandkår-, ambulans- och polisbilar som skulle fram där det var bilkö i tre filer. Jag har ju lite bekymmer med trånga utrymmen och när jag insåg att vi kommer vara fast i en bilkö ner i en tunnel, fick jag… ska vi säga: skärpa mig. Men jag hade tur! Bilkön lossnade strax efter det att vi kom ner i tunneln. Puh!

Toppenhelg som sagt, vi är jättenöjda! Och supersugna på nya äventyr som är inplanerade!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer