Körsbärskräm, god sås och dåliga dagar!

Dessvärre har jag varit bra mycket sämre sen vi hördes för ett par dagar sen. Jag som alltid sover på nätterna har inte ens lyckats med det. Utan hamnat i fosterställning på badrumsgolvet istället... yrsel, illamående och lite annat (i botten har jag neurologiska besvär och feber/förhöjd temp, när jag trotsar de symptomen för hårt, blir jag sämre på alla möjliga sätt) - ja, ni fattar... Lite längre från toppform än vad man kan önska. Med facit i hand skulle vi inte varit ute och åkt i helgen eller i måndags, jag blev ännu sämre än innan. Men man ska ju ha lite kul också!


Nu skiter vi i det! Ikväll har jag kommit upp på benen igen, om än ganska sliten. Mamma var här tidigare idag och skämde bort oss med både plockade och rensade körsbär!

Huuuur lyxigt!?

Svinlyxigt!

Jag kokade körsbärskräm!

Huuuur gott!?

Galet smakfullt!

Familjen smaskade i kapp här.

Jag tog en liter körsbär, kokade i 10 minuter (man kan tillsätta lite vatten, det behövdes inte till dessa bär), hällde i 1 dl ekologiskt socker och rörde tills det löst sig (går snabbt). Blandade lite potatismjöl i vatten (eller skakade), lät körsbär och socker stormkoka, hällde i lite av redningen. Det tjocknar sekundsnabbt! Så fort det tjocknar; av med kastrullen från värmen. Får potatismjölet koka blir det segt.

All kred för receptet till min mamma! Supergott! Och enkelt. Det går garanterat att dra ner på sockret om man vill, vi ville ha en söt kräm! 🤗

Kom på ett annat tips i köket. Har gjort en löjligt enkel och god, varm sås med vitlök och citron efter stekning av kycklinglårfilé. Försökte googla ett recept, men hittade inget så jag hittade på själv. Som vanligt är jag inte så noga med mängderna, jag slänger i lite som det passar. Pressa först en vitlöksklyfta i 1-2 dl créme fraiche och rör runt. I med det i stekpannan och rör ihop med stekfettet. Häll i så mycket grädde som du tycker blir lagom mängd sås. Ta i lite kycklingbuljong, salt och citronpeppar. Avsluta med att pressa lite färsk citron i såsen. Tips när du vill att matlagningen ska gå snabbt!


Vi hörs i helgen (hoppas jag)!

Ha en fin fredag!

/L

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer