Kinnekulle!

Förra våren hade vi varit på semester både i Spanien och Turkiet vid den här tiden. Det är ju inte aktuellt i år. Något som är positivt med restriktionerna kring Covid-19 är att man upptäcker nya ställen i sitt närområde. Någon timma från vår gård, når vi Kinnekulle. Jag ska erkänna att jag inte varit någon flitig turist där, men i måndags tog jag och A ledigt och åkte dit.

Hela berget runt. Jag är helt såld på området!! Det är SÅ fint där!

Vi började med en historielektion vid vikingaskeppet Sigrid Storråda.

Vi svängde fram på många till namnet kända platser, ni får hänga med till några av dem. Nästa blir Munkängarna! Magiskt vackert!!

Jag har ätit en del mat med ingrediensen ramslök, nu har jag även sett den växa ute i naturen. Här kommer snart vara en matta med blommande ramslök!

Det tidigare stenbrottet är verkligen ett besöksmål värt besöket! Vilken miljö!

Det var lite mulet när vi var där, så färgerna är svåra att återge i bild, rekommenderar istället att åka dit och uppleva denna plats.

Vi tog en av Friluftsfrämjandets vandringar i denna ljuvliga miljö! På Kinnekulle finns många fina vandringsleder av olika längd.

Utmed denna vandringsled finns det vindskydd att övernatta i, med grillplats.

Vi hann gå någon kilometer innan jag gick rakt över en huggorm som låg på stigen!! Jag var centimeter ifrån att trampa på den. Det var A som gick bakom mig, som högljutt gjorde mig uppmärksam på det lilla livet. Så där stod vi på var sin sida om huggormen mitt ute i skogen. Är väldigt tacksam att vi inte blev bitna.

En kopparödla (kopparorm) och en skogssnigel fick vi också bekanta oss med.

En stund senare stod vi i vägen för en fågel, modell större, som gjorde sina behov i luften... då var vi i alla fall vid bilen och hade tillgång till vatten. Det är spännande ute i naturen!p

I Hällekis båthamn hittade vi de här coola husbåtarna!

En andfamilj på promenad och simtur!

Mitt emot båthamnen gjorde vi ett besök på Falkängen också. Där blev det inga bilder av någon anledning. Fin miljö där också, bland annat en av Sveriges äldst bevarade bruksvägar.

Sista stoppet på denna utflykt blev ”Lasse i berget”. I slutet av 1800-talet byggde Lasse en grotta i berget som han och hans fru bodde i under 30 år! Otrolig historia.

Vi hade en riktigt härlig heldag på Kinnekulle!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer