Julmat & julklappsutdelning!

Vad brukar du ha på ditt julbord?
Jag har alltid, så länge jag kommer ihåg, gillat få saker. I år skulle vi hålla det litet eftersom vi bara var fem personer som skulle äta. Det blev fullt tillräckligt. Här har jag nog fått med det mesta i bild; egengjord skärgårdssill, löksill, senapssill, ägghalvor, grönsallad, krustader med färskoströra, julskinka, köttbullar, rödbetssallad, Janssons frestelse, omelett och prinskorv. Bröd, smör och ost också förstås!

Mamma gör alltid en väldigt krämig och god Janssons frestelse! Det är hon som gjort de fina hjärtformade bröden också, gillas extra av A!
I år gav jag Daniel ett recept på rödbetssallad som han slängde ihop på förmiddagen. Det blev jättegott (utan majonnäs). Daniel och A har sedan tidigare gjort köttbullar, väldigt smidigt att bara ta upp ur frysen.
Jag äter inte sill, men tycker det är roligt att göra. I år blev det en skärgårdssill som var uppskattad. Jag fick också ur mig en sallad, en omelett och en kantarellstuvning på 20 minuter på julafton, det är ju alltid lite körigt precis på slutet. Hade jättebra hjälp av A, som fixade ägghalvor!

Över till kvällen och julklappsutdelning! Får tillstå att A är tålmodig. Vi hörde inget tjat om julklappsutdelning under hela dagen. Däremot hade hon järnkoll på när det var dags! Ut med alla julklappar från den ena granen inne till den andra granen ute i mjölmagasinet. Höjdpunkten på dagen när man är åtta år! Hon var så himla glad och tacksam över alla sina mindre paket. Jag tänkte att hur ska hon kunna bli gladare när hon öppnar de större paketen!? Men det kunde hon!! Hon hoppade jämfota och lät ännu högre, bland annat över nytt dockhus!!

Kaffebryggaren på bilden var en rolig en... Man hällar riktigt vatten i!

Den här killen var också väldigt nöjd över sina presenter! Han fick garageinredning bland annat.

Det blev verkligen en supermysig julafton, trots restriktioner och pandemi. Det vi saknade var förstås ”storfamiljen” som jag kallar alla vi brukar fira med. Som vi firade jul med i Idre ifjol. Men vi träffade åtminstone brorsan och co utomhus en stund. Det blir ett nytt inlägg om det.

God fortsättning kära du!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer