Jan Eliasson, en get & blommor!

I två dagar skulle jag egentligen varit i Stockholm på Vinterkonferens. Pandemirestriktionerna gjorde att konferensen även den här gången sändes digitalt.
Första dagen har varit riktigt intressant! Vi har bland annat avverkat hållbarhet, världsekonomi och sist ut var Jan Eliasson; diplomat, tidigare utrikesminister, ordförande i FN:s generalförsamling och vice generalsekreterare i FN. Oerhört intressant man att lyssna på. Och troligen Sveriges piggaste 81-åriga hjärna!

Jan släpper en bok i slutet av maj, jag tror bestämt att jag ska läsa den! Vilka historier.
Vid en fredsförhandling stod Jan vid en helikopter ihop med piloten. Helt plötsligt kommer en hel procession emot dem. Med en levande get på typ en kungatron. Piloten sa blixtsnabbt att den geten tar jag INTE ombord. Det var ju en gåva till Jan såklart. Jan var tvungen att övertyga helikopterpiloten om att den omgående måste in i helikoptern - annars skulle hela fredsförhandlingen gå i stöpet. Ledarna skulle förnedras inför sitt folk. Katastrofen skulle vara ett faktum.
Hastigt fick Jan piloten att förstå allvaret… geten kom med, fastän piloten deklarerat att det inte fanns säkerhetsbälten för getter i helikoptern….

I övrigt håller livet på att återgå till det normala här efter Covid. Alicia var feberfri redan igår och är pigg as a lärka idag.

Vi har plockat de första snödropparna!

Vi tog bara några stycken ifall de inte slår ut.

Men på tal om att slå ut. Älskar våra hortensior jag köpte för någon vecka sedan!

Så himla fina tycker vi!

Allt gott!

With love

Lottie

Gillar