Jag vs hand!

Ni kanske minns att jag var lite gnällig över en hand för snart fyra veckor sedan… jag fick ett slag mot handen så jag nästan gick ner för räkning, det svartnade för ögonen, jag stapplade in och la mig på köksgolvet, Alicia blev förskräckt och jag bad henne ringa Daniel på jobbet i fall jag skulle svimma av. Och jag ska erkänna att jag kände mig lite mesig. Allt gick bra, men sedan dess har handen inte riktigt varit som vanligt. Jag tänkte att det går väl över!

I måndags fick jag ge mig, söka och idag startade jag dagen på Närhälsan…

Jag har en kraftfull brännande smärta, vid en specifik rörelse.
Först undersökte den noggranne läkaren handen. Sen sa han:
- Jag ska förklara något för dig.
Han pratade om handens olika ben och leder. Sen fortsatte han:
- Om man ska sätta ihop två ben har man 14 dagar på sig, sedan kan vi ingenting göra. Nästa gång du får ett slag söker du direkt!
- Ja, sa jag och tänkte i mitt huvud att han skulle bara veta att jag varit sjuk i snart 15 år. Att jag har haft betydligt allvarligare besvär än det här och inte fått någon hjälp. Hur trött jag är på att söka när ingen ändå vet vad som är galet.
Men det sa jag inte.
Han var ju ändå rätt snäll.
Sen sa han igen att jag måste söka direkt när sånt här händer. Och så sa han det en gång till innan jag gick.
Tydligt. Gör aldrig om det här.

Nu har jag tydligen fått inflammation i skadan också… haha! Jag som inte tyckte det var så farligt. DET är det negativa med att ha en del sjukdom i bagaget. Man flyttar fram gränserna för vad som är rimligt.

Jag bröt revbenet för ett antal år sedan. Dagen efter körde jag dansträning och specifikt höftträning för ett gäng. Möjligen inte den bästa rörelsen med nybrutet revben… dessutom försökte jag löpträna ett par dagar senare… haha! Daniel sa att jag var typ grön i ansiktet. Dumt. Bättre att vila.
Fast till mitt försvar visste jag inte då, att det var brutet. Jag trodde jag hade sträckt mig.

Japp, så var det med det. Läkaren jag träffade idag skrev ut en inflammationshämmande medicin. Jag hade nog aldrig tagit ut den om det inte vore för att jag är väldigt nyfiken på om andra saker i kroppen också kan ändra sig. Spännande.

I eftermiddag och kväll och jag varit på digital utbildning inom bank. Intressant och komplext. Här satt jag då. Klar strax före halv åtta.


Det närmar sig sportlov här! Jag och Alicia har dragit upp lite planer. Ska bli kul! Vi hörs snart igen!

With love

Lottie

Gillar