Jag vet vad det var!!

Detta är ett inlägg till den som tycker kost är intressant. Bara en liten varning ☺️

Nu vet jag varför jag blev så förtvivlat dålig i förrgår natt...
Min snälla mamma hade bakat världens godaste glutenfria daimrulltårta med smörkräm, hon skickade med oss några bitar. Mamma talade om vad det var i och frågade mig om jag kan äta den.
- Jajamän, sa jag, den har jag ätit förut! (Må ingen skugga falla på fina mamma, det här försatte jag mig i alldeles själv!)
Och jag har ätit den - fast med ananas.
INTE DAIM som är Marabous choklad.
Jag kan ABSOLUT inte äta Marabous choklad.
Men Fazer går bra.
Låter ju inte klokt. Men nu har det hänt flera gånger. Och om man jämför ingredienslista så ser de olika ut.
Så nu vet jag lik förjordat inte hur det är med vanligt bröd...

Jag har haft en lite kämpig dag med ork och illamående, men det går åt rätt håll. Jag har bara gjort det jag absolut behöver och ingenting annat. Bland annat hade vi vårt första möte med högskoleutbildningens grupparbete.

I ett drygt dygn har jag bara ätit kyckling, fisk, räkor, champinjoner, kantareller, gurka, gul lök, broccoli, citron, avokado samt frukt och bär. Olivolja och salt ingår också i AIP-kosten. Lite ensidigt, men matsmältningssystemet mår så mycket bättre. Problemet för mig är att hjärnan skriker efter kolhydrater. Huvudvärk kommer som ett brev på posten (något jag har oerhört sällan annars) och går tydligen över på det flesta ganska snart. Dessvärre tillhör inte jag dem. När jag startade i augusti höll huvudvärken i sig i så många veckor att jag till slut bestämde mig för att addera potatis - vilket gick jättebra, som tur var.

Min middag ikväll såg ut så här!

Det blir lite trist i färg när man inte kan lägga till färgglada tomater eller paprika till exempel, men jag kör bara superstrikt under några få dagar så matsmältningssystemet får vila och läka lite. Visste du att tarmslemhinnan byts ut på 3-4 dagar? Spännande vetskap tycker jag.

Och då får man ju lyxa till det man kan! Så jag gjorde ett fruktfat och färskpressade apelsinjuice till mig och A i eftermiddag.

A blev överlycklig! Det blir hon alltid över sånt här ☺️

Må gott!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer