Jag vågar knappt säga det högt... & lite event!

Ja, som ni vet är den bransch jag och mina kollegor verkar i - att producera shower och en del event - tämligen inställd. Under tidig höst gjorde vi ett par event för max 50 personer.
Meeen! Jag hittade några smaskiga efterrättsbilder jag tänkte dela med er. Lättgjorda efterrätter/kaka att förbereda och göra till många - eller få. Någon gång i framtiden kommer vi förstås att få träffas igen i större grupper!

Det första är vaniljpanacotta med äkta vaniljstång garnerad med lite bär och citronmeliss. Och kolakakor toppade med Marianne-karameller serverat på plankor!

De där plankorna lät jag såga till, sen slipade jag och oljade in dem till min 40-årsfest! Efter huvudrätten serverade jag en planka till varje person med tre små efterrätter med tillhörande dryck. En dryck till varje efterrätt. Allt stod på plankan. Väldigt rolig servering! Och uppskattad.

En annan eventkväll fick jag feeling på det här:

Choklad/kladdkakemuffins med dumlefluff och vispad vaniljgrädde, lite bär och minimarschmallows. Anna-Lena och jag hjälptes åt i köket, det går fort när 50 ska serveras samtidigt!

Idag har regeringen gått ut med vaccin till alla över 18 år under första halvåret 2021. Möjligen att vi kommer kunna träffas i större grupper igen framöver. Nästan snabbare än man kunde tro!?

Hur gör du för att inte ”dras med” i all negativitet man nås av under en dag? När man slår på nyheter, läser nyheter, pratar med kända och okända, var än man vänder näsan möts man av negationer, förmaningar, uppmaningar och ledsamheter.

Jag tittar nära omkring mig. Jag tittar upp från soffan där jag sitter nu till exempel. Här är julpyntat, lugnt och skönt. Vi kommer kunna fira jul med både god mat, julklappar och gemenskap - fast lite annorlunda än vanligt. Vi har en ovanligt mysig adventstid med allt vi faktiskt har möjlighet att göra. Vi har så mycket mer tid än vanligt. Eller ja. Det är möjligen en sanning med modifikation. Jag har kört två lite senare kvällar med jobb. Igår var klockan närmare elva innan jag la ner verksamheten. Idag var utmaningen att få in både skolarbete och arbete. Så på förmiddagen fram till sen lunch körde vi matte och so. Efter lunch hoppade jag in i duschen. Daniel kom hem och körde idrott; cykling och rörelseuppdrag med A. Jag lämnade kontoret 20.30. Var och sa godnatt och tittade till tvättstugan. Handlade mat online. Plockade lite i köket.

Nu sitter jag i soffan och bloggar. Gillas!

Lite trött, men glad!
Usch, jag vågar knappt säga högt hur skönt jag tycker hemmalivet är. Hur mycket jag uppskattar att vara hemma. Hur mycket jag älskar all tid hemma, om det så är arbete, skolarbete eller ledig tid. Jag gillar allt.
Varför jag nästan inte vågar säga det högt? För att det är så många som mår så dåligt av just detta. Och här springer jag omkring lycklig...

Jag kan ha nämnt det tidigare.
Jag läste i början av pandemin ett uttalande från en introvert person. Det gick ut på att introverta personer lever på - mer eller mindre - som vanligt i en pandemi. De lever redan med viss social distansering.
Det är extroverta personer som är beroende av andras bekräftelse och kickar, som måste ändra sitt beteende och därmed kan må väldigt dåligt när kickar och bekräftelse uteblir.
Jag trodde möjligen, med tanke på hur jag har levt mitt liv, att jag snarare skulle vara en av de sistnämnda. Så här nio månader in i pandemin vet jag helt säkert att så inte är fallet.

Jag visste sedan tidigare att jag ”vuxit ifrån” att gärna vara i centrum i alla lägen. Att stå längst fram. Jag gör det gärna, men har inget behov av det längre. För om man ska vinna tre SM-guld i dans som jag faktiskt har gjort, måste man ha en drivkraft att synas, vara bäst när det gäller och vilja stå överst på prispallen.
Ändå ganska skönt att ha ”växt ifrån” det.
Men som skrivet; jag har inga som helst problem med att stå längst fram, jag gillar det för det mesta. Men BEHOVET är borta.

Spännande att se vilka val jag och andra människor gör när pandemin ger vika.

Hoppas att du har en bra vecka!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,

Vilken härligt positivt inställning! Klart det är okej. De flesta behöver någon gång varva ner 💗


Japp, själv som ambivert/ introvert så kan jag hålla till en ganska stor del i alla fall om jag främst ska tala utifrån mig själv samt den uppfattningen jag har fått utav vissa andra personer som är introverta.

Hoppas du får en fin dag!

nouw.com/dreamandcreativity
bysborn
bysborn,

Tack för fina ord! 💖

Det finns ju så mycket vi faktiskt kan göra.

Visst är det härligt att alla är olika... gillar att man kan göra som man vill.

Önskar dig en riktigt fin dag också! ✨

nouw.com/bysborn