Invigning bokäventyret!

Idag har jag gjort något riktigt roligt! Jag och Patrik var två av fyra invigningstalare på invigningen av helt nya Bokäventyret i Skara!

Bokäventyrets ciceron är den kloke Birger Uggla (som är en seriefigur) som visar vägen genom bokens historia. För Bokäventyret kan sammanfattas i ”från runsten till smartphone”. Här finns Sveriges äldsta bok, Skaramissalet och på nedervåningen i det gamla biblioteket - mitt emot domkyrkan - finns många tillfällen att leka och lära. Just nu finns en liten utställning om Alfons Åberg på plats.

Jag och Patrik fick en förhandsvisning ihop med några få andra, innan invigningen klockan 14.00. Då kom det riktigt mycket folk! Superkul!

Strax innan det var min tur att invigningstala bestämde jag mig för att kasta tänkt tal. Byta plan kallas det…
Det stod fullt med förväntansfulla kids därute, så jag plockade upp ett par av barnen och pratade lite med dem, fick till nåt skratt och pratade på barnens språk lite om varför vi från bankens sida kan stötta såna här projekt. Jättekul!

På bilden ovan till vänster står den mycket trevlige konstnären bakom utställningarna Thor Svae. Han är också mannen bakom till exempel Junibacken i Stockholm.

Därute på trappen invigningstalade vi, mitt emot tronade domkyrkan upp sig och solen sken från en klarblå himmel!
Sen var det lite aktiviteter runt om utomhus; bokcykeln, orkester, det bjöds på bakelser och kaffe, pysseltält i biblioteksträdgården och allsång med Andreas Ljung med kollega bland annat.

Det händer mycket positivt i Skara nu! Så himla roligt!

Fin lördagskväll till dig!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer