Idag har jag knackat på en dörr och det var läskigt...

Idag tog jag mod till mig och knackade på en dörr. Jag hade laddat i över en månad. Det var faktiskt lite läskigt. Jag som kastar mig in i det mesta annars. Jag är verkligen lite som Pippi Långstrump: ”Det har jag inte provat förut, så det klarar jag säkert!”

Men som sagt, så är det i vanliga fall. Idag var det annorlunda. I huset vars dörr jag knackade på bor människor jag inte känner, jag vet vilka de är, men jag känner dem inte. Mitt ärende var om de vill ha hjälp. Vi har alldeles för mycket saker som vi inte har gjort oss av med. Min fråga var om de ville ha sakerna. Det låter kanske märkligt att det var läskigt att fråga. Men vem är jag att klampa på så där? Jag kände så starkt att här kan jag göra ett övertramp. Jag som bara vill göra gott och vara snäll. Fy, det är nästan så jag fortfarande tror att det kan gå fel. Men det gick bra.

Jag brukar sällan prata om eller skriva om vad jag gör, för att på något sätt göra världen lite bättre för andra människor. Ibland räcker det med uppmuntrande ord, ibland att öppna sitt hem, ibland att skänka pengar, ibland att skänka saker. Vi har till exempel varit familjehem, något av det viktigaste vi har gjort.
Ofta skänker man pengar till organisationer som hjälper till i andra länder. Den här gången tittade jag i min egen kommun. Vem kan ha nytta av det jag har? Jag har gjort det förr om än i mindre skala.

Några timmar efter dörrknackandet och en del småpratande kom familjen till vår gård (vi var utomhus såklart). Vi skickade med täcken, kuddar, sängkläder, handdukar, gardiner, överkast, filtar, pysselsaker, mattor med mera. Familjen kommer också inom kort och hämtar en växa-säng med madrass och en dubbelsäng med sängbord, två bord, en gunga, en liten pool och lite annat.

Familjen var jättetacksamma. Jättejobbigt tycker jag. Jag vill bara att de ska komma hem och ha nytta av grejerna.

Att hjälpa till där man kan. Det är grejen det.

Ta hand om dig!

#nouw30daychallenge

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

corneliaeri
corneliaeri,

Oj vilken mysig och fin bild!!

nouw.com/corneliaeri
corneliaeri
corneliaeri,

(hann inte skriva klart innan jag skickade så här kommer resten haha) Bra gjort av dig! Det är läskigt att erbjuda sin hjälp ibland, för precis som du skriver vill man inte trampa någon på tårna. En kollega sa en gång att så länge man är snäll kan det inte bli fel, jag försöker luta mig mot det ibland för det mesta går bra om man har vänligheten som utgångspunkt. Skulle någon missuppfatta ens handlingar går det lättare att förklara situationen om det var av välvilja och snällhet. Glad för familjens skull som ville ta emot din hjälp. 😊

nouw.com/corneliaeri