Hur blev det såhär!?

Jag vet inte hur många rubriker ”För många barn är stillasittande” jag har läst!? Jag vet att jag tänkte varje gång att jag ska göra allt jag kan för att få ett barn som vill röra på sig. Vi började redan när A började krypa. Vi var på varenda lekplats vi kunde hitta, sedan lekland och därefter olika typer av hoppland. Vad vi INTE visste var att hon istället mer eller mindre skulle VÄGRA att titta på skärm... där fick jag så jag teg.


”ALLA barn gillar att titta på skärm”.

Nä, vi har ett barn, som när jag snällt har frågat om hon möööööjligen skulle kunna titta på något, ställt sig med händerna i sidorna och mycket tydligt deklarerat:

- JAG GILLAR INTE ATT TITTA PÅ SKÄRM, MAMMA!

Varje gång har jag tänkt att jag får skylla mig själv.

Nu äntligen, har hon hittat en del program som hon gillar. Olika korta pyssel-tips-program funkar och då brukar det sluta med att hon sitter vid köksön och pysslar istället. Sen har hon också hittat program som handlar om dans eller dans/showskola och lite annat.

Vi gav henne till och med en egen mobiltelefon i 8-årspresent för att öka intresset. Men det hjälpte föga... tror hon tittar på den var tredje dag eller nåt.

Men som sagt, jag får skylla mig själv.

Numera står vi nästan och klappar i händer när A tittar på skärm. Snacka om omvänt mot hur många andra beskriver barn och skärm.

Men jag gillar såklart att hon gillar att röra på sig och vara stark! Det är ju en bra grund för ett bra liv. Hon hjular sig fram igenom livet (fick höra i höstas att det var så en av de vuxna på skolan identifierade A, så hon är känd för det).

Och så här på en nyklippt gräsmatta igår kväll är det dessutom ganska vackert!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer