Hemester - lyxigt!

Heeeej där!

Vad roligt att just du kikar in här! Det är så mycket jag vill berätta. Jag tänker att du får hänga med direkt in i våra liv. Kan jag inspirera, om så bara någon enstaka person, att göra mer roligt i sitt liv, blir jag jätteglad! Att välja roligt är mitt mantra i livet.

Det är en annorlunda tid i Sverige och den bransch som normalt upptar en del av min tid - show och event - är satt på paus. Vi svänger oss med uttryck som social distansering och hemester. Hemester har vi provat på riktigt i helgen, när det har varit långhelg. Lyxigt!

På vår gård har vi ett före detta mjölmagasin som vi har inrett till uterum med gästloft. I torsdags flyttade vi ut dit för en natt, supermysigt! A, som jag brukar kalla vår 8-åriga dotter tyckte såklart att det var spännande och ville dessutom att vi skulle köpa ett tält och campa i. Hmmm... jag är inte helt övertygad om att just campa i tält är min grej - men man vet aldrig!

Det gamla mjölmagasinet är byggt någonstans i brytningen mellan 1800- och 1900-tal. Gissningsvis 1902, då detta årtal är förevigat på en av stockarna. Där har man också noterat ett streck för varje mjölsäck man framställde. Detta bevarade vi förstås när vi renoverade huset för några år sedan.

Ovan ett collage jag tog bilder till för några veckor sedan. Igår såg det ut så här på bordet. Älskar syrener!

Vi har en jättestor syrenhäck som ger rikligt med blommor i år.

Jättefint väder! På kvällen drog jag på mig myskläder och grillade. Superenkelt; kokt svensk färskpotatis, grillad fläskfilé och så slängde jag på majskolvar, färsk lök, purjo, champinjoner och några tomathalvor. Daniel svängde ihop en kall creme fraiche-sås. Han lagar också mat ofta, men i torsdags gav han vårt garage en del kärlek. Delar av garaget skulle skrapas och grundmålas, så då hade han ledigt från köket.

Några bilder från gästloftet!

När A somnat blev det altanmys. Det är få saker jag gillar så mycket som att tända en kandelaber utomhus. Det är få kvällar på en sommar som vinden är så stilla att det faktiskt går.

Vi hörs snart igen!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer