”Hamburgare” av muffins & marsipan!

Alltså jag tror min lilla dotter överträffade sig själv i köket igår vad gäller kreativitet... vi skulle ha amerikanskt tema och se på Talangs semifinal. A ville att vi skulle göra egna hamburgare. Ja, det är ju inga konstigheter, om än ganska ovanligt här.
Men till fredagsmyset efter maten skulle det bli söta ”hamburgare”.

Hon har planerat och bakat i veckan! Först gjorde hon minimuffins som skulle vara hamburgerbröd. Sen bakade hon ”hamburgare” av chokladbollssmet. På en klassisk cheeseburgare ska det ju också vara ost, sallad och tomat. Det gjorde hon av marsipan. Det blev också pommes frites av kolakakssmet. Alltså lite pyssel innan det blev färdiga ”hamburgare”. Så här blev det!

Å så lite dressing i snapsglaset!

Resultatet är ju jättebra såklart, men det är processen till målet som jag gillar allra bäst. Att 9-åringen kommer upp med en idé som hon bestämmer sig för redan på tisdagen, att genomföra på fredagen. Hon ser till att alla ingredienser finns hemma. Hon bakar de olika delarna i flera steg, i tillräckligt god tid för att allt ska finnas klart. Hon tar reda på hur långt i förväg det är lämpligt att göra marsipandelarna. Och hon gör färdigt. Resultatet blir precis som hon har föreställt sig. Utan att jag har varit delaktig alls. Jag har inte ens frågat hur hon ligger till. Det är hon som har sagt till mig att idag mamma behöver jag göra det här, imorgon det här och på fredag ska det bli så här. Ljuvligt!

Hon var med och fixade de vanliga hamburgarna också.

Sista bilden är foto taget på min alternativa hamburgare. Jag har fortfarande inte vågat pröva vanligt bröd, men den här varianten var faktiskt riktigt god. La till lite extra grönsaker också.

Jag har gjort hamburgare för få gånger för att veta vad som är ett bra eller sämre recept. Jag googlade och vi tog ett recept med senap i. Det blev bra tycker jag. Jag tog en vanlig ekologisk senap och ungefär hälften så mycket vad som stod i receptet. Nästa gång tar jag möjligen något mer. Här finns receptet:

https://www.ica.se/recept/hamburgare-712808/

Avslutar med en bild på en av de nya lökväxterna på vår köksö. Våren är på väg!

Ha en riktigt fin lördag!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Sista bilden, har just lagt en lika dan vas i loppislådan, får ta upp den igen 😉 tack för tipset 😍

nouw.com/ingajohansson
bysborn
bysborn,

Ja, de gamla ikea-vaserna är fina till just detta! Kul att du hittade nytt användningsområde 🤗😍

nouw.com/bysborn
Jenniesh
Jenniesh,
bysborn
bysborn,

Ja, om man delar upp hamburgaren på andra hållet mot hur man brukar äta en hamburgare! 😅🤗

nouw.com/bysborn