Halle- & Hunneberg, lekplatsstaden, Vänersnäs & kvällsdopp!

I eftermiddag åkte vi till Halle- och Hunneberg, testade lekplatser i lekplatsstaden, åkte runt på Vänersnäs och tog ett kvällsdopp vid Gaddesanna.

Vi startade på Hunneberg och Floutsikten. Perfekt att åka idag när många andra var på badstranden. Endast fyra personer var där och vi höll många meters avstånd. Utsikten var jättefin över slätten och Vänern!

Mina fina! ❤️❤️

Vi åkte vidare på berget och åkte upp och kollade Kungajaktsmuséet Älgens berg. Det var stängt, vilket vi visste att det skulle vara. Vi kollade runt vad som fanns mer där; Restaurang Spiskupan och Stiftelsen Bergagården.

På nästa bild ser man Kungajaktmuséet.

Vi såg ingen levande älg, men vi hittade en i trä!

Vi åkte ner för Hunneberg och hamnade i Vargön något vilsna. Men då dök en skylt upp med Halleberg. Där hade vi hoppats att kunna äta vår mat på något ställe med fin utsikt. Hallesnipan är tydligen ett av Hallebergs mest populära besöksmål. Jag hittade ett par cyklister som jag kunde fråga var detta var. Enligt dem var det någon halvmil att vandra och det hade vi inte tänkt oss just idag (men vi gör gärna det en annan dag). Så vi åkte vidare mot Vänersnäs. Vi tänkte att det är väl bara att köra ner till vattnet någonstans, det är ju för tusan en halvö! Men så lätt gick inte det. Efter 45 minuters letande gav vi upp och drog mot Vargön igen. Beredda att stanna nästan var som helst, eftersom ett regn- och åskoväder drog in. Väderprognosen sa annars att det skulle vara fint väder. Helt plötsligt var det inte så noga med utsikt längre, nu ville vi bara ha mat! När vi åker in i Vargön ser jag en badplatsskylt. Daniel svänger snabbt av, vi får åka en bit till och svänga av ett par gånger. Sen börjar vi TOKSKRATTA!!! Vi kom nämligen till ett stängt inomhusbad, bredvid en idrottsanläggning!!

Regnet började tillta. Så vi gjorde det enda rätta; vi backade upp bilen med öppen bagagelucka under ett tak till fotbollsklubbens entre till en fotbollsplan. Vi satte in A i kofferten och där fick hon äta, hon var överlycklig för det var så MYSIGT! Mysigt!? Var tog min sjöutsikt vägen!? 😂

Skratt... det åskade och blixtrade och regnade... sen blev hela familjen kissnödiga.., ja, ni fattar hur det var, men roligt hade vi!

Här ser ni att sjöutsikten var - ska vi säga - begränsad! 😅

Vi lät oss inte nedslås av lite regn. Vi hade ett par paraplyer i bilen och jag letade rätt på en helt ny regnponcho från Liseberg till A som låg i bilen. Sen styrde vi mot lekplatsstaden Trollhättan! Vi åkte dit och testade lekplatser. Jag gör ett eget inlägg om vad vi kom fram till. Kan avslöja att vi var överraskande positiva!

Sen hade vi ju faktiskt packat badkläder. Jag gillar att slutföra saker som jag påbörjat, även om det bara handlar om ett bad. Så när vi satte oss i bilen sa jag till min familj att jag har ett litet galet förslag!

- Säg, sa Alicia, det brukar vara JÄÄÄÄÄTTEBRAAAAA!!

- Tänk på att klockan är halv tio, sa Daniel.

- Det var just det, sa jag! Vi struntar i att klockan är halv tio. Jag tycker vi åker till Gaddesanna och tar det där badet!

Gissa vem som skrek ja högst!?

Så kom det sig att vi inte var hemma förrän halv tolv...

Och det badet behövde vi inte ångra! Jag har aldrig badat i Sverige när det är SÅ varmt i vattnet. Det är lätt att räkna de gånger det har hänt, men det är långgrunt så det var riktigt ljummet. Sanden är superfin både på land och långt ut i vattnet. Väldigt barnvänligt!

A älskar verkligen att bada, det gjorde jag aldrig som liten. Jag ogillade det skarpt!

När vi kom var det bara fyra personer på hela stället. Det var som att ha hela badplatsen för sig själv.

Det blev en väldigt lyckad utflykt!

Mer om testandet av lekplatser i nästa inlägg!

Hörs snart igen!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer