Grötfrallor med frö!

Jag är dubbelt förvånad! Jag som inte äter gröt, har ätit frallor gjorda på havregrynsgröt. Dessutom åt A dessa frallor smällfulla med nyttiga fröer!

Min kära kusin och vän Anette var snäll och delade ett recept på Paleofrallor med mig. Superenkelt att röra ihop i en kastrull. Första gången vi bakade blev vår deg för lös. Vi kokade gröten lite för kort tid. Anette rekommenderade tre minuters koktid. Andra gången vi bakade blev degen så stabbig att vi inte kunde koka den så länge... såg i efterhand att man bara ska koka en del av havregrynen ihop med vattnet och sedan blanda i resten. Så vi övar vidare, men de är goda. Vi rekommenderar dessa hälsobomber!

Här är grundreceptet:

Gröfrallor (4-6 st)

Sätt på ugnen på 200 grader.

Ingredienser:
3 dl havregryn
2 dl vatten
2 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Bonusingredienser - om man vill:
Pumpafrö
Solroskärnor
Linfrö
Chiafrö

Koka 1 dl havregryn och 2 dl vatten i ca tre minuter. Blanda i resten av ingredienserna (även resterande havregryn). Klicka ut på plåt och grädda i 20-25 minuter.

På bilden; både med och utan frö - vi rekommenderar med.

Bröd bakat på bakpulver brukar ha väldigt begränsad bäst-före-tid. Jag åt av fröfrallorna imorse som vi bakade igår. Jag tyckte nästan de var ännu bättre idag, då de inte hade någon ”grötsmak” kvar alls. Jag har en känsla av att jag kommer bli beroende av de här nyttigheterna... skratt!

Så här lös ska degen alltså inte vara...

Vi provbakar nog en tredje gång imorgon! De här frallorna funkar som frukostbröd, på utflykten, med eller utan marmelad och en god ost, till sopplunchen, som mellanmål eller som kvällsmacka om man behöver något innan man går och lägger sig.

När vi ändå är inne på att prova nytt! Daniel lagar ganska mycket mat här, men av någon anledning har det alltid varit jag som har stekt pannkakor. Nu har han övat, med onödigt bra resultat! Fniss... mitt territorium liksom.
Det borde vara för att jag har hittat bästa glutenfria receptet på pannkakor (finns på Coops hemsida, jag har skrivit om det tidigare). Eller så är han helt enkelt bara en naturbegåvning på att steka pannkakor!

Faktiskt toppen att vara tre som gillar att hänga i köket. Daniel har lagat massor med mat sedan vi gjorde nytt och större kök. Jag brukar säga att hade jag vetat att det bara var avhängt på det, hade vi bytt kök mycket tidigare! Skratt!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer