Grattis & skryt!

Jag vaknade på ett strålande humör! Vi tog vi en slow start på dagen, jag och A. Jag drog på mig min nya hemma-mys-dress. En beige historia.

Sen drog vi till Vara och hämtade upp blommor till Anna-Lena och Peter. Vi hade inte gratulerat till vinsten av de 7,4 miljonerna live, så det var hög tid!

Min lilla fotograf tar bilder även när det inte ska tas bilder. Vi skrattar varje gång! En del annorlunda filmklipp blir det också. Här är två foto när jag försöker ta tillbaks kameran... skratt...

Kolla in den här buketten! Jag ringde ”min” ena Filippa på Green Flower and Pots och sa att jag skulle ha en bukett som passade två mångmiljonärer 😅 Då blev det en sån här! Superfin tyckte jag!

Utanför butiken har de alltid en massa fint! Vad sägs om det här otroligt vackra hjärtat!?

Jag kastade mig in på hemmakontoret klockan tolv och kom ut vid halv tio ikväll. I kontrast till igår då det även var en del hemskolning.

Hemskolning ja. Vi har ju mestadels haft hemskolning med A sedan snart ett år. Jag har tänkt: tänk om vi inte gör tillräckligt!? Tänk om A halkar efter i alla ämnen!? Tänk om hon aldrig kan ta ikapp det hon har missat!? Tänk om hon kommer tillbaka och ”inte kan någonting”!? Hu!!

Igår hade vi utvecklingssamtal med en av jordens bästa pedagoger. Hon är genuint intresserad av att det går bra för kidsen hon har ansvar för. Vi fick svar på mina tankar kan man säga. Så peppande!

Om du tillhör kategorin människor som har svårt att glädjas med andra, så rekommenderar jag dig att sluta läsa nu. För här kommer lite på skrytkontot. Varning alltså!

Utvecklingssamtalet fokuserar bara på svenska och matte. Matte visste jag att hon hänger med bra i, för det har jag kunnat avläsa på test hon har gjort här hemma. Svenska är ju lite mer komplext; det är språk, läs- och hörförståelse och en hel del annat. Vi får ju superbra material från pedagogerna, det de använder i skolan förstås. Men sen ska ju jag läsa på materialet (förstå det har gått bra hittills) och hitta rätt pedagogik och metodik för att det ska fastna. Hon ska ju lära för livet liksom. Det hjälper ju inte att JAG kan. Det är verkligen bland det roligaste jag har gjort, att undervisa! Nu har jag en väldigt lätt elev som VILL lära sig. Senast igår körde vi matte och jag tyckte det räckte för vi hade kört länge. Men nejdå:
- Snälla mamma, meeeeer!! Jag vill lära mig detta!

Ja, det är ju bra, men det måste ju också vara lustfyllt. Nästa dag och nästa och nästa.

Hur som helst, i de olika delarna som barnen testas för hade hela klassen gjort jättefina framsteg. Och jag blev alldeles tårögd när jag fick veta att mitt lilla hjärta ligger över ett år framåt i alla delar som testats i svenska. Hon behöver nya utmaningar. Puh!! Jag är såååå glad!!

Jag är sjukt sugen på skolans värld! Det är ett som är säkert.

Jag har en snart överfull pärm med alla instruktioner och uppgifter vi har gjort utanför böckerna. Bara så roligt!

Nu ska jag softa en stund innan det är läggdags för mig.

Sov gott!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer