Gran, paketkalender-tips, stjärnor & adventsbak!

Jag älskar adventstid! Det är bara glädje!
Lugnet infinner sig; i vanliga fall tar kvällsaktiviteter slut för terminen, antal jobbmöten blir färre och färre ju närmare julafton man kommer, mörkret gör att gemene man lugnar sig över huvud taget och så vidare. Man hinner saker man inte riktigt hinner med annars. Ja, i år har man ju extra mycket tid hemma med de restriktioner som ligger.

Så i helgen adventsfixade vi. Ni vet ju redan att vi var i skogen och tog hem granris, att jag har satt glögg och att första pepparkaksbaket är gjort. I söndags tog A in sin lilla gran som är arvegods från 90-talet, från min farmor och farfar.

Ikväll blev den färdigklädd! Jag trädde i silvertrådar i de nya julgranskulorna och A hängde i. Supermysigt! Fast det hade jag ju ärligt inte tyckt, om det inte hade varit ihop med A. Klä gran är inte en av mina favoritsysselsättningar, men det blir ju så fint när det är klart! Jag har ett starkt behov av en eller flera granar över jul.

En och annan stjärna och adventsstake har kommit upp också!

Har du slagit in 24 paket till en paketkalender någon gång? Det har jag. Sju år i rad. Det åttonde året hoppade jag det. Det finns nämligen påsar och klisteretiketter att köpa, gjort för just paketkalendrar. Möjligen att du redan visste det. Det visste inte jag. Förrän detta åttonde år. Bra idé är väl en korrekt sammanfattning! 😅
Så här blev årets paketkalender i alla fall. A blev superglad när hon fick se vad jag hade hängt upp!

Årets ”advents-brödkake-bak” är gjort. Vi får se om brödkakorna räcker över jul...

Jag ska visa er en bild, som inte är riggad. A har sån himla ordning när hon bakar, för det mesta.
- Du kan ta fram ingredienserna, sa jag, jag ska bara byta i tvättmaskinen innan vi börjar.
Å det gjorde hon.

Ordning och reda. I rader.

Hon bakar. Jag springer med plåtar.

Jag tänker att det inte är viktigt VAD man gör inför jul, utan att det man gör känns KUL! Resten struntar man i. Det tycker jag att vi bestämmer. Alla behöver ju inte göra likadant.
Här kommer jag skriva om vad vi tycker är kul. Hoppas du vill hänga med!

Njut av det du kan - och vill!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer