Fy farao, vilken natt...

Usch! Jag har haft en hemsk natt. Med riktigt, riktigt besvärliga magsmärtor...

I natt vaknade jag av magsmärtor som tilltog rejält och jag kallsvettades, var på toaletten och kräktes tre gånger. Om vartannat. Jag kunde inte stå, inte sitta och egentligen inte ligga ner heller. Daniel släppte mig inte med sin närvaro en sekund. Det här låter säkert inte klokt, men under någon timma när det här händer får jag svårt att andas. Jag får ett sånt oerhört tryck i matsmältningssystemet. Det är inte andningen som är det egentliga problemet, utan smärtorna. Vidrigt är det. Jag ska såklart söka för det här när pandemin ger med sig. Tills dess håller jag mig undan bröd gjord på jäst. Jag fick för mig att prova bröd en gång till nämligen. Det lär dröja till nästa gång. Det verkar vara i kombo med något annat alternativt något annat jag inte kläckt än, för jag åt glutenfritt köpebröd förra helgen utan problem. Däremot har jag inte haft några problem alls med scones till exempel. Samtidigt som jag tänker; kan verkligen ”hemmabakat” bröd med jäst och något mer framkalla detta!? Det låter ju helt galet i mina öron! Men nu har det sammanfallit flera gånger.

Det här var värsta gången som jag har upplevt. Jag lyckades kvida fram till Daniel i omgångar att om jag blev minsta sämre var han tvungen att ringa ambulans. Det var ganska oväntat, jag vill ju absolut inte till sjukhus mitt i brinnande pandemi, men är det kris så är det... Någon halvtimma senare släppte lite av smärtan så jag slutade att kallsvettas. Jag hade svårt att andas fortfarande, men efter någon timma ytterligare så gick även det bättre. Det värsta var över mellan klockan tre och halv fem. Jag somnade helt utmattad så småningom.

Ja, gode värld som det kan bli. Idag känner jag mig som ”överkörd av tåget” och är öm i matsmältningssystemet, men det är ok. Jag vet vad jag ska göra idag. Vila och äta kött, fisk, frukt och grönsaker i huvudsak. Vill det sig väl kan jag kanske smaka på den där planerade bärpajen på specialrecept i eftermiddag. Utan vaniljsås då förstås.

Nu ska jag gå från utsikten på bilden till att sova en stund...

Ha en fin söndag kära du!

Det ska jag ha - om än något lugnare än vanligt.

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer