Fredagsmys i gympasal, balett & jazz!

Jag vet inte vad just du helst gör en fredagskväll, men jag är helst i en gymnastiksal med min dotter! A och en gympakompis härifrån går i en ungdomsgrupp i Vänersborg. Träningen är mellan 17-19. Vi har 45 minuters bilväg enkel resa, så det är en halv arbetsdag i tid som går åt varje träning. Om ingen pandemi sätter käppar i hjulet, så är det truppgymnastikträning i Vänersborg två kvällar i veckan, plus en tvåtimmars träning på hemmaplan per vecka.

Ikväll var träningen på Älvhögsborg i Trollhättan. Där fick tjejerna köra lite nyare grejer. A gjorde bland annat dubbel framåtvolt. Annars är en favorit just nu en serie; rondat, flickis följt av salto (bakåtvolt). Att skruva volter är också väldigt roligt! Å jag ÄLSKAR att titta på! De allra flesta ”normala” föräldrar släpper av sina barn på träningen och gör annat. Jag vill helst vara med varenda minut. Det är så kul!

På bilden ovan kör A en dubbel framåtvolt. De här skumgummigroparna är ett måste när man ska börja köra det.

A kör också ett par danspass i veckan. Hon dansade balett några terminer före pandemin och är nu tillbaka, men i en grupp som är ett år äldre än henne och uppåt. Nu när jag skriver det, slår det mig att det är samma sak med gympan i Vänersborg - där är hon också ett år för ung. Men det går fint ändå!

Först är det 50 minuter balett…

… sen är det 50 minuter jazzdans. Jazzdans är nytt för henne den här terminen. Redan första lektionen ”var hon hemma”. Nu räcker det att man säger jazzdans så ler hon!


Ni som hängt med oss här tidigare vet att A gör en del annat på sin fritid också. I gengäld går hon inte på fritids alls. Än så länge är det inte så mycket läxor i skolan och hon går fortfarande ganska korta dagar. Vi får se från och med nästa läsår, vad som funkar, då får hon längre dagar.

Jag tror på att kidsen ska få testa så mycket som möjligt när de är små (om man har möjlighet) och välja bort senare när det behövs. Själv sjöng jag i kör, spelade elorgel, dansade ett par gånger i veckan, spelade fotboll, gick i miniorer/juniorer och säkert något mer jag inte minns. Jag minns att jag tyckte det var väldigt roligt!

Efter kvällens träning, hämtade vi sushi och mös ner oss i soffan och kikade på Doobidoo. Det är ett tv-program jag kan titta på för att familjen ska titta på något tillsammans, sen var jag väldigt klar med tv-tittande för idag.

Hoppas du får en toppenhelg!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer