Första skoldagen & friluftsdag!

Nu har jag ett huvud så där härligt fullproppat med information och ny kunskap som man bara kan ha efter första dagen på en ny högskolekurs, den jag skrev om igår! Vi har redan fått case 1 att skriva rapport utifrån. Spännande! Jag kommer lära mig massor av nytt under det här året. Gillas!

Det är en omväxlande vecka hittills! Jag tog hastigt helt ledigt i måndags och tisdags. Jag hade kört hemskolning för A delar av fredag, lördag och söndag för jag hade koll på väderprognosen och att det skulle bli ett par bra vinterdagar i början av veckan. Varför vi inte gjorde något redan i förra veckan är för att jag fick en ny inflammation på vänster öga igen, så jag har avhållt mig att köra bil någon längre sträcka. Det blir alldeles för jobbigt. Ju mer jag blinkar desto sämre ser jag. Det är den enkla förklaringen.

Så i måndags åkte vi skridskor på förmiddagen i nästan tre timmar, utan att gå av isen... sedan gjorde vi en chanstagning (vi visste inte om det skulle vara tillräckligt med snö) och drog till ett härligt ställe med många pulkabackar i Lerdalatrakten, ca 45 minuter från oss. Jag vet faktiskt inte hur många backar det är där, men det är ett antal. En backe är väldigt lång och ganska stört, sen finns det en u-backe, en mellan-träd-backe, mindre sluttande backar och lite till. Det blev verkligen en toppenutflykt!

Tillbaka till förmiddagen. Jag skottade av hela ishockeyrinken för första gången! Det var ju jätteenkelt. Sen kom en man och skottade av snön i kanterna, det hade jag inte koll på att man skulle göra 🙈 Jag var nöjd med att det var snöfritt där vi skulle åka! 😅

Efter två timmar vilade sig A nästan en hel minut på det här sättet, sen körde vi igen!

Bland det svåraste att fota är höjdskillnader i snö. Det kan luta ganska bra, men på bild ser det nästintill slätt ut. Så var det även här, men på nästa bild står jag en bit ner i backen och fotar...

... och nedan ser ni när hon kommer nerifrån i samma backe...

... å här kommer jag i en annan backe. Snurrandes!

Som vi skrattade!

Jag är väldigt glad åt att vi fick de här härliga vinterdagarna! Dels för att det är väldigt roliga aktiviteter, dels för att jag älskar den friska krispiga luften, dels för att det är bra motion som man inte ens tänker på, dels för dagsljuset, dels för att få dela ljuvliga upplevelser med sitt barn och dels för att vi behöver komma ut till andra platser mitt under brinnande pandemi.
”Nöjd, nöjd, nöjd” har jag hört en hyfsat känd svenska säga.

Vi hörs snart igen!

#bestofnouw

#nouw30daychallenge

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer