Första danstävlingen!

Nämen till slut så blev det sportlov på riktigt! I torsdags var första dagen vi var ute efter Covid i huset! Tjohoooo! Det blev varken spa eller skidåkning i början av veckan, men det kommer nya dagar till det! Sportlovet brukar annars vara ett av de lov då jag och Alicia är mest aktiva.

I torsdags hade Alicia tre privatlektioner i två olika danser på dansskolan i Lidköping. Sen tog vi med hennes nya duopartner Tove hem till oss och de hängde här till kvällen. Häng, fika, dans och mat blev det, vi synkade bland annat några ställen i deras koreografi. Mina gamla danstränartalanger kom till pass.
Ett tag fnissade tjejerna på ovanvåningen så jag trodde de skulle ramla igenom taket! Kul med glada kids!

Vi visade ju förstås Conditori Nordpolen för Tove. Det var två tjejer som gillade semlor (det och lussebullar kan vara bland det värre jag vet… 😅🙈).

I fredags förmiddag drog hela familjen till Linköping, där Alicia skulle tävla i dans för första gången i lördags. Vi startade med lite shopping och en runda på stan.

Vi bodde på Hotel Clarion Collection Slottsparken i Linköping.
Här kommer den traditionella rundvandringen i vårt rum. Det som inte är med är entrén och så är det bara en del av Alicias säng som är med…

I detta hotellkonceptet ingår eftermiddagsfika och middag på kvällen. Vi käkade ihop med Toves familj och sen hängde vi på vårt rum, såg på Talang och drack bubbel. Superhärlig familj och jättetrevlig kväll!

Så i lördags var det dags! Jag har inte varit på danstävling sedan 2015 tror jag. Min plan var ju, som jag kanske har nämnt, att Alicia skulle välja en annan idrott än den jag själv har hållit på med. Jag tänkte att jag skulle slippa göra samma sak som jag redan gjort i 28 år… 😅 Men det är härligt när föräldrar inte lyckas styra över sina kids!

Tog en bild på dansgolvet när vi kom in och skickade till mina föräldrar. De kände igen sig.

Jag la mina 28 år på bugg- och rock’n rolldanser på Danssportförbundets sida som ligger under Riksidrottsförbundet. Alicia dansar jazz under Sveriges Dansorganisation som är landets största sammanslutning för professionella dansskolor och danslärare. Det är en del som skiljer på danstävlingarna, men också väldigt mycket som är likt.
Uppvärmning singel, Alicia i ljusrosa mitt i bild.

Uppvärmning duo, rött glittrande.

Och till sist gruppen Diamonds med numret Heal the world. Det är Alicia som hoppar på bilden.

Det blev två guld och en finalplats på första tävlingen, fantastiskt bra förstås! Å jag är glad att Alicia dras till dansen - för attans vad roligt det är!! Vi stannade ända tills tävlingen var slut klockan nio, så vi fick lära oss vad Show innehöll för moment. Vi var även där på senförmiddagen och kollade in Modernt. Det är en klass Alicia just har börjat att ta på tisdagar när vi ändå är på plats för gruppträning.

Spännande! Och som jag brukar säga:
- Det finns ju så mycket roligt att göra!

With love

Lottie

Gillar