Födelsedagskalas!

Skratt... idag har det blåsigaste födelsedagskalaset ever, på den här gården genomförts! Haha! Gurkskivorna blåste till och med av smörgåstårtorna. Alltså jag vet inte var all vind kom ifrån, just när kalaset var. Det började någon halvtimma innan och när kalaset var klart var det i princip vindstilla.
Till saken hör att jag bara några timmar innan, satt i en topp och solade på altanen. Nu undrar flera som läser detta, som känner mig, om jag har blivit helt personlighetsförändrad under pandemin!? Det händer liksom inte att jag kastar mig ut på altanen och solar när vårsolen kommer. Har aldrig hänt och det var nog ingen som såg den komma.
Förklaringen är att jag bland annat har för låg nivå av D-vitamin, som jag försöker få upp. Jag vet att solen troligen inte hjälper förrän i april-maj någon gång. Solen ska tydligen ha en viss vinkel för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig D-vitamin. Men jag tänker att eftersom jag inte vet vilket datum detta inträder, så chansar jag lite. Då jag omöjligt står ut med att sola mer än typ en halvtimma, så ska det ju inte vara skadligt i alla fall.

Men vi tar det från början. Vi hade ställt ut möbler i tre grupper på avstånd (som vanligt när vi träffar vår lilla bubbla). Lite dynor, filtar, kuddar och blommor fick det bli också.

Igår bakade vi tårtbottnar och la emellan. Det blev glutenfria kladddkakebottnar med hallonsylt, marsankräm, hallon, mer hallonsylt och grädde blandat med marsankräm. Vi har alltid lite socker och vaniljsocker i vår grädde också. Bra tips om du inte har provat det. Idag var det garneringsdags! Så kul!!

A var förste utdelare av dricka och smörgåstårta! Både vanlig och glutenfri! Och som skrivet... bland annat gurkan blåste av!

Det blev blåsigare, så det fick bli fullt skidställ! Haha! Å förra helgen när vi skulle fira, då regnade det. Ska bli skönt med riktig vår så småningom!

Min fina familj som kom och frös lite för min skull...

Det lektes ”13 till 0”, tydligen bra lek när man ska hålla avstånd.

Ganska underhållande, även för dem som inte deltar. Här ligger Daniel och gömmer sig... 😅

Jag gjorde iordning fyra påskägg till ungdomarna och kidsen som de fick leta efter!

Ja, givet förutsättningarna gick det att genomföra. Men just idag hade det varit trevligare att träffas inomhus. Det är ett som är säkert.

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer