Flärd, jobb & hemskolning!

Igår hittade jag en ekologisk prosecco i skafferiet och kom att tänka på ett recept jag sparat ett tag - Bellini med hallon.

Om du vill göra Bellini med hallon:

Ta knappt 1 dl hallon och 2 msk florsocker, mosa. Lägg purén i ett champangeglas och fyll upp med Prosecco!

Vill du göra till flera? Multiplicera med antal glas. Jättegod om jag får säga det själv.

Jag gjorde en alkoholfri eller barnvänlig, vilket man väljer att kalla den, till A. Samma grund, sen fyllde jag upp med Herrljunga äppelcider. Gissar att det går bra även med sockerdricka, fruktsoda eller 7-up.

Jag fick något av en ”flärd-abstinens” igår. En annan kväll när jag fick det - och A hade nog show-abstinens - blev det middag i klänning och sedan ville A att vi skulle ha uppträde för varandra, så det hade vi då såklart - alla tre!

Tillsammans med mina vänner Anna-Lena och Peter äger jag ett showproduktionsbolag. I höstas köpte vi dessutom ett gammalt församlingshem som vi har låtit renovera till ett hus med repetition/eventlokal, matsal, kök, kontor, stor walk-in-closet (det blir mycket scenkläder och rekvisita) och lite annat. Vid nyår hade köket kvar att byta, vi har satt in ett nytt Vedum-kök. Där och då såg vi fram emot ett spännande år!

Det är Peter som tar denna bild på nyårsafton, han hade inte hunnit komma i nyårsstassen. Så det är A-L till vänster, jag, min Daniel och A ni ser här. Bilden är tagen i hallen i Villan.

I vår första show för året, som för övrigt sågs av över 3000 personer, arbetade vi bland annat tillsammans med Jessica Andersson och Magnus Carlsson. Här är hela tjejligan från vänster; jag, Naomi, Johanna, Jessica, Helena, Jonna, Ellinor, A-L och A längst fram.

A var med och gjorde ett sång- och dansnummer. Jag fångade henne och Magnus bakom scenen.

Jag ska i ett annat inlägg visa hur det kan se ut på scenen när vi har shower.

Helgen efter genomförde vi det största företagseventet vi har gjort. Benders firade 60 år och slog på stort. Även denna helg var Jessica Andersson med oss. En del av gänget:

Andra kända artister som var med var bland andra ovan; Ola Salo, David Lindgren, Elisa Lindström, Stefan Odelberg och Erik Segerstedt. Längst till vänster står min kollega Peter som jag skrev om tidigare.

Nedan: Lena Philipson som också var med.

Stefan Odelberg var kvällens konferencier! Anna-Lena, Peter och jag var ansvariga för underhållningen. Eftersom mina kollegor stod på scenen och musicerade, föll koordinatorsrollen på mig. Jag var ”mellan” artisterna, konferencieren, scenteknikerna, filminspelning, ljud, ljus och köket. Vansinnigt roligt när allt faller på plats, den ena detaljen efter den andra. Vi hade tre scener igång under kvällen och om jag minns rätt serverade köket mat till 1400 gäster.

Ovan; Ola Salo och jag.

Nedan; Stefan Odelberg och jag - med energi OCH filter 😅

Därefter hann vi göra en show till med ett annat koncept vi har. Vi hann inviga Villan (tvådagars i kärlekens tecken, i samband med alla hjärtans dag, med musik och mat), innan förbudet om sammankomster över 50 personer kom.

Så ja, lite mer glitter och glamour brukar jag ha i mitt liv.

Meeeeeen.... jag ska säga att jag njuter verkligen av lugnet och möjligheterna att göra sådant man annars inte har möjlighet eller hinner att göra.

Vi har till exempel hemskolning här sedan ett antal veckor. Att få komma in i undervisningen och ta del av ens barns inlärning ser jag som en stor förmån! Det är verkligen fantastiskt. A har dessutom fenomenala lärare! En av dem ordnade ett Zoom-möte med klassen, A skickade ett brev till klassen och då fixade en annan lärare så att alla hennes klasskamrater skrev ett brev till A. Det kom tio brev i retur - plus ett från fröken. Därutöver kommer det hem den ena uppgiften intressantare än den andra. Viket fint jobb de gör lärarna! Verkligen.

Nu hoppas jag att du får en finfin söndag!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer