Firande & snittar på nationaldagen!

Fira det som firas kan! Idag firar vi såklart nationaldag! Snittar har tillverkats i långa rader i vårt kök. Jag blev grymt sugen på det och festligheten som kommer ihop med smittar. Bara gillar det!

Längst bak: räkröra på vitt bröd. I röran hade vi räkor, caviar , dill, creme fraiche och vitpeppar.

Längst fram: hemmabakat fröknäcke med hemgjord tzatziki, tomat och persilja.

Fick jag bara äta en sak till i mitt liv skulle det bli de här...

... eller möjligen havskräftor!

Detta är i alla fall krustader som A fyllde med en röra av Philadelphiaost, lite creme fraiche, caviar, pressad vitlök och vitpeppar. Magiskt gott! Tror de flesta av mina vänner har fått de här. Blir mjuka ganska fort. Röran kan göras i förväg (blir bara lite färgad av caviar), men läggs i krustaderna PRECIS innan servering.

Å de här kära vänner!! Mmmmm! Har länge tänkt att jag ska prova smördegspizza. Tipset är väl att INTE prova. Det var nämligen väldigt gott! Jag snabbgooglade recept. Hittade inget som passade mig inom en halv minut. Antingen var det en massa förberedelser eller så var det ingredienser jag inte gillar. Så då hittade jag på själv. Vegetariskt blev det.


Tog smördegsplattor direkt från frysen, bredde lite Philadelphiaost på (tänkte att allt med Philadelphiaost blir ju gott - ni hör ju vilken receptmakare jag är 😅). Vi hackade färska champinjoner, soltorkade tomater i olja och inlagda vitlöksklyftor i olja. Blandade ihop det och la på Philadelphiaosten. In i ugnen i 200 grader typ 20 minuter (fin färg bara, sen ut med dem). Toppade dem med kryddtimjan och citrontimjan! Supergott och väldigt enkelt.

Till sist tunnbrödsrullar; en med smör, rökt skinka, senap och gräslök. En med smör, rökt lax i skivor, pepparrotsvisp (går bra med färsk pepparrot också) och gräslök. Gjorde en barnvariant på den snitten utan pepparrotsvisp och gräslök.


Lite frukt och grönt ytterligare. Så härligt att gå ut och hämta egenodlad sallad, rädisor, dill, persilja, kryddtimjan och citrontimjan.

Jättemysig att äta ihop, men nästan ännu mysigare när alla tre är lika engagerade i köket. Vi hackar, pratar, sjunger och ja, lite dans brukar det också bli!


Innan maten ikväll åkte vi upp till Villan och tog ner flaggan i flaggstången som mina kollegor hade satt upp imorse.

Å så upp med vimpeln!

Hoppas du har haft en fin nationaldag och firat att vi i Sverige lever i fred och frihet.

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer