Firade 50; chock, fart & champagne!

Tjohoooo!!
Vi började med förfest dagen innan! För att hinna allt jag ville göra på en dag var helt omöjligt. Dessutom var det ett antal andra ljuvliga människor som planerade in överraskningar. Inte bara under själva födelsedagen. Man kan säga att vi firade i sex dagar.

Menyn var given; hemlagad oxfilé från vår lokala leverantör, hasselbackspotatis, sås och goda grönsaker - och Amarone. Mamma gjorde en god liten fördrink också!

På min dag väcktes jag av ”Happy Birthday” klockan åtta. Då var det skattjakt och frukost. Jag letade presenter i hela lägenheten!

Klockan nio hade mamma och pappa förvarnat att de skulle komma och knacka på dörren. Jag skulle stå startklar i skidkläder. Det var allt jag visste.

Strax före nio knackar det mycket riktigt på dörren. Utanför står inte bara mamma och pappa…

… utan även brorsan och Louise!!!! Herregud, de hade åkt nästan sex timmar för att komma upp och överraska mig!! Mamma har en film när jag kommer till dörren, som jag låter! 😂😂😂 De hinner knappt börja sjunga förrän jag fullständigt överröstar dem 🤣 Och hoppar på dem. Ja, jösses vilken överraskning - och chock. Så himla roligt!

De hade med sig alkoholfri bubbel som vi skålade i och jag fick reda på att vi skulle ut och åka skoter! Om jag hade haft en bucketlist hade det stått på listan. Så jäkla kul!!

När vi hade kommit upp på Hundfjället högsta punkt, gick det utför och vi stannade mitt ute i ”ingenstans” i skogen och tog oss ner 70 meter på en riktigt isig stig. En del försökte gå, andra kanade på rumpan ner. Vi kom fram till en gullig fäbod med ett pyttelitet café. Vi fikade lite såklart.

Det är vår eminente guide som är med på nästa bild. Han pratade nästan som vi, han var från Tidaholm. Superbra på sitt jobb! Sälenaktiviteter rekommenderas.

Alicia åkte med mig på min skoter. Sista etappen hade det kommit lite nederbörd på min skärm, så för att se något överhuvudtaget stod jag upp och körde. I bak satt Alicia och sjöng Stevie Wonders Happy Birthday för full hals! Den frihetskänslan! Ljuvligt! Jag skrattade hela etappen!!

Efter champangelunch, gratulationer på både bredden och tvären, från både när och fjärran och på alla möjliga sätt, hann jag sätta mig ner nån halvtimma och läsa alla skriftliga gratulationer.

Då knackade det på dörren och in kom hotellchefen med en stor, fin blomsterbukett från Sofia, Clara och Filippa! Jag fick dessutom finchoklad från hotellet, rätt oväntat båda två!

Buketten har bara blivit finare och finare! Bild när jag fick den och nu när vi är på väg hem i bilen och jag skriver detta.

Vid champagnelunchen kom mamma med ett bud från Anette och Christer! Har ni sett!

En flaska champagne! Den jättefina boxen har min morbror Leif gjort och kolla utsidan! Det är deras svärson Oskar som är så himla grym på att teckna/rita… jag vet inte ens vad något så här snyggt heter! Dessutom fick jag ett kort med jättefina ord.

Så in i duschen och ut som mitt andra jag (jämfört med ”åka-skoter-jaget”) 😅🙈

Här är Alicia och jag i hotellets foajé innan vi tog en taxi till ”Lammet & Grisen”. Jag hade bokat bord för fem och mamma hade bokat till två extra såklart, med sträng förmaning att när bekräftelsen gick ut fick det INTE stå sju personer i den!

Ni som varit där vet hur god deras specialité är! Det är några år sedan jag var där senast. Vid första tagningen bjuds det på helstekt fläskfilé och knaperstekt fläsksida. Tagning två är lammfilé (bland det bästa) och helgrillat lamm, vi åt lammbog denna gång. Tredje tagningen är det oxfilé och oxkorv. Till detta är det ett antal rätter, tillbehör och såser. GOTT är ordet när man äter. MÄTT är ordet när man lämnar.

Vi lämnade Lammet & Grisen och åkte tillbaka till Ski Lodge! Där hängde vi vid baren framför brasan. Alicia beställde alkoholfri Pineapple passion!

Efter 14 timmars firande ser man ut så här!

Så nöjd jag var när jag gick och la mig. Att man får ha så här roligt! Tänk att jag äntligen har fått köra skoter. Skratt… då visste jag inte att det inte var slut med detta…

With love

Lottie

Gillar