Feng Shui? Kaos? Röja?

Jag vet att när en duktig inredare inreder enligt feng shui eller fengshui blir det väldigt lugnt och behagligt i rummen. Man reagerar inte på ”varför står den där” eller ”vad tomt det är där”. När man googlar vad fengshui är, kan man läsa att det är en kinesisk lära om hur den omgivande miljön påstås påverka allt levande. Jag kan ingenting om denna lära i övrigt.
Jo, förresten! Jag ramlade över en reklam för en inredningskurs i fengshui. Den reklamen löste hur vi skulle ställa sofforna i vårt vardagsrum. Nu är vi jättenöjda!

Sofforna var en parantes...
Om man istället googlar det kända uttrycket: ”ur kaos föds kreativitet”, kan man bland annat läsa ”Konsten bottnar i kreativiteten, som bottnar i möjligheterna som i sin tur föds ur kaos”.

Puh! De menar nog inte oordning, i den mening jag tänker. Det jag vet helt säkert är att min kreativitets nivå sjunker till väldigt låga nivåer när det är rörigt och mycket saker. Det är som om hjärnan kickar igång på varje sak den ser. Till ingen nytta.

Efter att ha haft feber och förhöjd temp i två och ett halvt år, inser jag att min kreativitetsnivå liksom har ”hankat sig fram” i goda perioder. Vi har en del att ta tag i. Jag har mått bättre i några dagar och då är jag runt och röjer lite överallt. Så himla roligt!

Flera av er känner säkert igen ”vi renoverade ett helt rum/hus, men den där sista listen är kvar...”. Precis så var det i vårt kök. Vi gjorde ju ett helt nytt kök för tre år sedan. NU har ”den sista listen” kommit upp. Och jag har fått upp partyprylar och engångsartiklar i skåpen, som tillfälligt varit ur vid listuppsättning. Känns great!

Men det stora projektet idag, har varit i gamla mjölmagasinet. Vi har röjt i ett par omgångar där efter saker från Daniels föräldrar, mina föräldrar och försäljningen av vår stuga som vi hade på västkusten. Nu var det en rejäl hög med kartonger och grejer kvar. Och idag har vi sorterat sista lådan.

Efter-bild!

Jag fick sätta mig några minuter och njuta. Så himla nöjd.

Det finns just ett lugn där inne...

... som jag gillar. Och med den nya belysningen utanför.

När vi kom in på seneftermiddagen gjorde jag och A lite julgodis. Men det får bli ett eget inlägg om det!

Må gott!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer