Fall, oro & hemlig utflykt!

Olycka
Alicia föll tyvärr lite olyckligt ner från linbanan i skolan igår på 10-rasten. Hon slog först i huvudet i en ställning på vägen ner och sen landade hon dessutom på huvudet när hon nådde marken. Jag fick tyvärr inget veta förrän några timmar senare. Då hade hon även hunnit vara med på idrotten och hoppa trampett bland annat. Jag höll på att få hjärtstopp när jag förstod hur allt hängde ihop. Och värre blev det på seneftermiddagen och kvällen när hon blev sämre och sämre. Hon kunde varken hosta till eller göra en blick utan att det smärtade till i huvudet och hon ”frös till”. Jag var i kontakt med vården och vi fick order om att hålla koll på några olika symtom och bestämde att hon fick vara hemma från skolan idag så vi såg hur det hela utvecklade sig. Nu är det mycket bättre och hon kan röra sig igen. Vi har såklart hållit henne relativt stilla och inte varit på dansen idag.

Trauma
Det jag nu har lärt mig är att (som man säger i vården); trauman mot huvud kan vara lurigt på det sättet att symptom kan uppkomma timmar, dagar eller veckor efter. Så vi har fått order om att ha extra koll de närmaste veckorna. Hade ingen aning. Jag trodde vi snackade en eller några timmar efter ett trauma. Illamående, kräkningar, onormal trötthet och såklart tilltagande värk i huvudet är det vi ska ha koll på.

Svackor
Hur som helst. Det här med små svackor kan ju den här familjen det mesta om. Vi gör ju alltid allt för att vända allt dåligt till något ännu bättre än det hade varit utan det dåliga. Det är målet och för det mesta lyckas vi!

Hemlig utflykt
Eftersom man ska vara i stillhet och inte titta på skärm efter slag mot huvudet, så har här spelats spel och målats en del idag. Daniel fick vabba, då jag var tvungen att jobba. I vanliga fall åker vi ju till Lidköping på torsdag eftermiddag till dansskolan. Men istället sa jag till min lilla familj att vi ska på hemlig utflykt. Det var ju rätt många saker som föll bort i gissningsleken om vart vi skulle. Allt med hopp, spring och lek föll ju. Jag fick ju hitta på något stillsamt.

Ledtrådar
Alicia snappade upp några ledtrådar innan vi åkte:
inte varit där förut, inomhus, ha skor på sig, åka bil i typ 45 minuter och att man kan säkert lära sig nåt.

På vägen fick hon några till:
Möjligen både levande och döda djur, historia, vatten, fisk, Lidköping, Sveriges största sjö, utställningar, olika avdelningar, namnet på stället börjar på VÄ, namnet är ett ihopsatt ord och andra delen börjar på MU… Då tog hon det utan att veta om att det fanns! Vänermuseet!

Utställningar
Vänermuseet är också Lidköpings stadsmuseum, så vi har bland annat sett utställningarna Berättelser om Lidköping (roligare än det låter), Bara vanligt vatten (intressant), Lappat och lagat (allmänbildande för kidsen), bärbART sashiko & sånt (lite annorlunda). Utställningen På djupet var tyvärr stängd för renovering, den består av akvarier som rymmer 27 000 kubikliter vatten och 38 av Vänerns fisksorter. Men vi kommer tillbaka när det öppnar igen!

Alicias klass har just läst om fast, flytande, gas H2O. Det fanns med förstås!

Vänermuseet har mycket fokus på hållbarhet i stort. En spännande station i utställningen var att man fick spola ner olika avfall i en fejkad toastol. För varje spolning fick man direkt återkoppling av en röst om det var rätt eller fel och ofta något mer.

Jag tänker inte skriva så mycket om det som har hänt i Europa idag, för det står att läsa om på så många andra ställen. Men jag tänkte på dagens händelser när jag läste följande (de flesta av er vet att jag bland annat har en bakgrund inom branschen för ekologiska livsmedel):

Nu hoppas vi att allt löser sig till det bästa i världen!

Ikväll har vi haft fredagsmys på en torsdag. Jag ska jobba en del i helgen nämligen!

Vi hörs när nästa lediga stund uppenbarar sig för mig!
Ha en fin helg!

With love

Lottie

Gillar