Experiment, A lagar mat, film & Storytel!

Jag tänker visa er ett par experiment vi gjorde idag, vi började med lite fysik:

Vad är tyngdpunkt och var är den?

Vi gjorde ett antal experiment, just nästa tycker jag är kul:

Varför kan man inte blåsa ut ljuset när det står en mjölkpaket framför ljuset, men man kan blåsa ut ljuset när det står en glasburk framför?

Koncentrationen och engagemanget var väldigt gott kan man säga!

Det är lite ruskväder här, så när vi gick ut idag kollade vi läget i ladugården och klättrade upp på andra våning på garaget. Det är lite kvar att städa däruppe, men det börjar arta sig. Vi har inte gjort något här sen Daniel och pappa tömde med Merlo-maskinen. Själv har jag bara varit här uppe ett par gånger sedan 1993, så det är inte så ofta precis...

Över till något annat. A har bestämt sig. OCH är bra på att förhandla (ja, jag har erkänt att jag möjligen lärde henne förhandlingsteknik något tidigt i livet... 😅). Hur som helst. Hon vill tjäna pengar. Hon ska spara en del och har sparmål till det hon vill köpa. Hon ”sökte jobb” hos mig och fick det. Hon vill laga mat. Det kan bli en dyr sommar för oss föräldrar. Jag är helt säker på att det är värt det.

Det är en målmedveten liten tjej som har lösningar på det mesta. Det finns inget som inte går (ett arv från mig, det ska också erkännas!) Jag gillar förstås den inställningen. Jag har väldigt svårt att förstå att man ger upp innan man ens försökt.

Ikväll var det i alla fall premiär! Vi blev utmotade från köket. Det blev varma mackor till kvällsmat med skinka, senap, champinjoner (hur hon löste att öppna med konservöppnare vet jag inte för det har jag aldrig låtit henne göra...), rödlök, tomater och ost. Och skivad gurka och tomat. Resultatet blev kanon! Smakade precis som när vi gör, möjligen lite godare!

A ville att jag skulle lägga ut en bild på hur hon löste bekymret med tårkanalerna när man skalar lök, men jag besparar henne den. Jag kan berätta att det bland annat var ett par simglasögon inblandade! Hon var ute och visade oss. Söt som socker!! ❤️

Vi var så imponerade när vi kom ut i köket så jag har inga bra bilder, men håll till godo.

Vi avslutade dagen med ytterligare en film - ”Sunes sommar”. En något gammal film, men ganska charmig. Dock blev jag något rastlös, men det sa jag ju inte såklart. Jag upplever ett något högre tempo i dagens underhållning.

Underhållning. Jag fortsätter på spåret ”den digitala världen” som jag började på igår. Jag har läst på en hel del om e-böcker och ljudböcker. Jämfört olika leverantörer. Konsulterat Sofia. Först var jag helt säker på att vi skulle ha Nextory. Sen att vi skulle ha Storytel, efter att ha läst ett par tester. Men innan jag hann läsa klart hade jag ändrat mig till Nextory eftersom barnboksillustrationerna i Storytel ”hoppar omkring” enligt testarna. Jag började fylla i för Nextory, men ändade mig igen eftersom böckerna inte går att streama direkt där. Så det slutade med Storytel. Jag kollade att sista testen jag läste var nästan ett år gammal och hoppas att de rättat till den lilla detaljen, annars byter vi!

Det var lite från vår dag! Hoppas du har haft en fin söndag!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer