DIY juteväv!

Jag har en förkärlek till olika textilier kan man säga. Tyll, sammet och juteväv till exempel. Mycket kan man säga om dessa textilier, men LIKA är de inte.
Just nu klurar jag på hur det ska se ut, ute i gamla mjölmagasinet under jul. Utanför har vi ju satt upp ny julbelysning. Idag har jag beställt en braspanna hit hem. En likadan som vi invigde utanför Villan förra fredagen. Den ska få plats på gräset utanför gamla mjölmagasinet.

Vår handelsträdgård har en online-handel som fungerar riktigt bra! Man kan även ringa dit om man vill ha något från butiken och betala i online-kassan utanför. Verkligen toppen! Jag var och hämtade ett par meter juteväv härom dagen, som de säljer på metervara. Möjligen att jag kommer hämta ännu mer...

Jag och A klippte bitar av juteväv som vi lade dubbla. Tipset är att vika in från två håll och få skarven mitt på, så man ställer krukan på skarven. Sen är det bara att vika upp runt krukan och binda med ett snöre eller ett jutevävsband. Så här blev det!

Min mamma har varit så snäll och sytt två dukar i linne till borden. Blev så fina! Hon är grym att göra så där snygga hörn på dukarna. Nu har hon med sex gardinlängder med hem som hon ska lägga upp också. Stackars, hon har redan lagt ner och upp fyra gardinlängder hit till vardagsrummet och matrummet. Vi hade satt upp nya gardinstänger i taket. Tänkte inte på det förrän jag skulle sätta upp gardinerna...

På nästa bild tittar dukarna fram.

Kommer bli bra!

Ha en fin tredje adventshelg!

/Lottie

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer