Carlstens fästning - Marstrand!

Vi har förstås besökt Carlstens Fästning på Marstrand. Ett bra utomhusresemål om man vill undvika trängsel i pandemitid. Det var väldigt lite besökare, misstänker att det kommer bli betydligt fler i sommar...

Nedan står jag och A utanför den välkände Lasse-Majas cell. Nu kan vi det mesta om Lars Larsson Molin, Marstrandsarbete och andra hemskheter.

Magisk utsikt!

Man slås verkligen av hur mycket smärta och upplevelse av helvete som har upplevts innanför dessa murar...

Man funderar också på hur det ens var möjligt, att bygga något sådant här för så länge sedan. Stenblocken bars på bår från hamnen. Inte konstigt att människor till slut dog av de hårda förhållande man tvingades leva under. På området fanns på den tiden, allt från tvätteri och bageri till kök och kyrka.

Vi lämnade fästningen, hämtade packningen på hotellet och drog oss mot hamnen.

Missade att få med hur Lasse-Majas krog ser ut på utsidan. Invändigt har jag ingen aning om hur det ser ut, av känd anledning 😅

Nästa kort är taget lite senare på dagen än när vi var där...

Åskan mullrade lite grann när vi skulle ta färjan över till Koön, men inget regn. Det kom när vi lastade in sista väskan i bilen, vi har haft en makalös tur med vädret!

Vi åkte hemåt, hur nöjda som helst! Förutom det jag har skrivit om i inläggen, vill jag betona mysigheten i att bara gå omkring på de (nästan) bilfria gatorna och insupa atmosfären. Nästa gång på Marstrand hoppas jag också kunna strosa runt i de små butikerna och göra fina fynd!

Tänk att ett par dagars minisemester kan kännas som flera dagar. Vi längtade till och med hem!

Fortsatt fin helg till dig!

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer