Avbruten födelsedag!

Att hitta glam i vardagen känns fint tycker jag. Vi fick ett ryck igår morse och överraskade min sambo Daniel med en enkel våffel-frukost och presenter! Han fyller år på årets första dag nämligen. Min 8-åring, jag brukar kalla henne A här, gjorde stora ögon över att man kunde äta våfflor till frukost!?? Hon var snabb att önska sig pannkakor till frukost på sin födelsedag!
Det får gå en gång per år, tycker till och med den här mamman, som har mantrat matvanor sedan hon föddes typ.

Efter en nyårsnatt som varade till fram på småtimmarna, hade vi ätit frukost lagom till lunch. Då åkte vi ut till Rydaskogen för att gå ett av de fina spåren därute och leta små uppbyggda miljöer. Ett bra sätt att få yngre barn engagerade i promenader. Dessutom hade morfadern med en mätare till A som mäter hur fort man springer per sekund. En vindmätare egentligen. Så de körde match om vem som sprang snabbast. A hade nog kunnat hålla på hur länge som helst! Så dagens tips för att främja rörelse blir att köpa en vindmätare till barn! 😅

Vi tyckte att det var fint att någon fixat det här till födelsedagsbarnet!

Sen gick vi en bit till och jag ser att A börjar tappa energi, så jag tar upp lite choklad ur fickan. PRECIIIIS när alla fått var sin bit tittar A åt höger och upptäcker den här!

Hur är det möjligt liksom!? Rydaskogen är stor!

Ett besök i tomtens stuga är obligatoriskt när man passerar.

It’s still christmastime!

Or springtime!?

Vi åkte hem och åt en sen lunch. Så här långt gick dagen som vi tänkt oss. Sen kom en sådan där liten puckel som jag ibland måste över. Jag reagerar ibland lite starkt på mat och annat. Jag börjar få bra ordning på det. Men när man är igång länge natten innan, har jag för vana att ta resorb dagen efter. Det händer inte så ofta, eftersom det inte har hänt sedan före jag la om min kost i augusti.

Jag trodde i min villfarelse att resorb består av vatten, socker och salt. Jag kunde inte ens ana att jag hade fel. I innehållsförteckningen står att läsa socker och sötningsmedel. Hade ingen aning. Resorb är nu starkt misstänkt för magsmärtor de lux i sex timmar, kräkningar och diarréer. Ja, året kunde börjat bättre. Men som sagt; en puckel som avtog frampå kvällen. Det är som att bli inlindad i bomull när allt släpper, framför allt när trycket släpper så pass att det blir enklare att andas igen. Obeskrivbart.

Idag har vi tagit rejäl sovmorgon. A kom över till oss och vi låg alla tre, småpratade, fnissade och bara myste. A var igår för första gången lite sorgsen över att jag var sjuk. Daniels födelsedag blev ju inte som det var tänkt. Det är ju bra att lära sig att allt inte blir som planerat, men orsaken var ju trist. Så när vi myste sa hon plötsligt:
- Hur blir det nu med pappas födelsedag...?
Jag viskade tillbaka att jag har en plan. Hon sken upp. Hon tycker alltid att jag har bra planer. Jag njuter så länge det varar.

Ha en fin dag därute i världen!

#nouw30daycallenge

#bestofnouw


With love

Lottie

Gillar

Kommentarer