Arbete & vattenkrig!

Digitala möten, rengöring av altan och vattenkrig! Och två blodiga tår av okänd anledning. Det är sammanfattningen av dagen här. Har suttit i min ”digitala-mötes-hörna” några timmar idag. A fångade mig när jag var på väg upp för att röra på mig.

Det var superskönt att gå ut och rengöra altan efter att ha varit inne större delen av dagen! Vi har kört en rengöring tidigare, men var inte helt nöjda med resultatet, så vi ska köra båda altanerna på baksidan en gång till. Sen ska jag olja, med färg!


Bjuder på denna fenomenala outfit... skratt... det har sina fördelar med att bo på landet; man KAN studsa omkring i leopardbyxor, gamla gympadojor och omatchade träningsoverallsjacka en torsdags kväll, ingen bryr sig! Oerhört skönt.

Hann inte mer än börja så kom A med två helt blodiga tår. Intorkat delvis. Sånt händer ju, men vi kunde inte förstå var hon slagit sig. Vi drog ut fem träflisor, men fattar fortfarande inte vad som hänt, de borde inte orsakat blodet. Men huvudsaken var ju att hon inte hade ont. Tycker jag drar ur flisor var och varannan dag här.


När vi var klara gick jag in en kortis och när jag kom ut var årets första vattenkrig igång! A med vattenspruta och pappan med VATTENSLANG!? Vet inte vem som hade roligast!! Så förlåt alla grannar och bybor, nu har vi varit högljudda igen...

De var ganska blöta när de var klara, ljuvligt! Nästa gång ska jag vara med. Hur kul som helst!


Lite annat. Hade helt slut på idéer till lunch idag. Kom på att jag borde skiva ner den där oxfilén och frysa den. Tog ändbitarna och gjorde en pastasås. I den blev det oxfilé, zucchini, morötter, rödlök, creme fraiche, grädde, en skvätt mjölk, soja och lite, lite köttbuljong. Å så salt och peppar såklart! Allt ekologiskt, så när som på den svenska oxfilén. Enkelt och supergott sa familjen!

Nu är vi mitt i den årstid som jag vill bromsa. Varje år. Perioden när syrenerna, lupinerna, liljekonvaljerna, rhododendron och prästkragarna blommar samtidigt! Det går för fort. Jag vill hinna njuta längre tid! Upptäckte de här knopparna ikväll.

Fin kväll till dig!

/Lottie

With love

Lottie

Gillar

Kommentarer