Alicia 10 år!

Wow! Det har gått 10 år sedan hon föddes! Det är verkligen så som folk säger… tiden med barn går SÅ otroligt snabbt. Igår firade vi HELA dagen. Jag jobbade knappt en minut.

Först frukost på sängen, blommor, paket och sång!

Sen hemlig utflykt. Vad gör man när man fyller 10 år, alla kalas är inställda och det dessutom är hemskolning på schemat!? Jo, man bokar en danslektion med avstånd till läraren i stor sal! Succé! Å så köper man ny tävlingsdräkt på väg ut… sen försöker man hämta sushi för att äta i bilen och när sushistället är stängt på måndagar tar man Mc Donalds drive thru. Dessutom smiter man snabbt in på H&M där det i princip är öde en måndag mitt på dagen, dagen före januarilön i Sverige. Roffar åt sig det barnet vill ha och snabbt ut i bilen igen.

På vägen både till och från Lidköping hade A fullt upp med att svara på alla grattis-sms! Så himla roligt!

Väl hemma blev det lite bråttom att montera födelsedagspresent. Daniel var redan igång när vi kom hem. Vi håller ju på att göra om inredningen i hennes två rum. Till hennes sovrum har vi egentligen bara flyttat grejer, men till andra rummet har vi haft en annan vision. Ett rum för häng, musik och dans!

Så för att få till bättre häng och även bättre övernattningsmöjligheter för Alicias kompisar, fick hon en hörnbäddsoffa. Så det var den som Daniel var i full gång att sätta ihop.

Sen blev det ”följa-snöre-från-nedervåningen-hitta-soffa-och-vidare-på-ovanvåningen-för-att-hitta-spegelvägg-och-belysning”.
Soffan var ju inte så lätt att slå in, så det fick räcka med ett rosa band!

Ska visa lite bättre en annan dag hur det blev i rummet med piffad soffa, ny växt och lite annat.

Helt plötsligt stod min brorsa med familj utanför med paket och skönsång i lite olika tonarter, fullständigt ljuvligt!! Vi ska såklart fira med dem lite längre fram när smittspridningen lagt sig. En massa olika paket och ballonger, skratt och glädje blev det i alla fall!

Å, så tredje omgången paket från oss!

Sen tog det inte många minuter förrän mormor och morfar kom!

Så himla fina paket! Med sittpuffar i! Som passade perfekt till den nya soffan!

Alicia är en finsmakare. Svårt att skylla på någon annan än sig själv…
När hon var liten önskade hon sig havskräftor istället för lösgodis.
Hon har aldrig ätit pizza, men löjrom går bra.
På 10-årsdagen önskade hon sig räkröra i bakpotatis och oxfilé med Daniels goda, rivna morots- och potatisgratäng! Japp, såklart!

Förresten, om du någon gång är i Vara. Åk till Sparköp. Västsveriges bästa charkavdelning. Oxfilén är topp och jag lovar att du sällan skådat finare fläskfilé! Dessutom är grillsortimentet på sommaren magiskt gott. I samma lokal hittar du Sivans Ost. Googla. Levererar till kungen och andra kändisar.

Tillbaka till middagen…
Nästa önskemål var Conditori Nordpolens rosa prinsesstårta! Från årets konditori i Sverige 2016 alltså. Om jag minns rätt hade de 265 000 besökare per år före pandemin. Så åk bara dit! Första gången ett café utanför storstäderna lyckades kamma hem White guide cafés åtråvärda titel. Eller följ dem på sociala media. Varning för fikasug!

Vid det laget hade A svidat om för femte gången denna dag, då hon hade stått för kvällens underhållning också!

Det blev verkligen en toppendag! Givet förutsättningarna. Vi hade SÅ roligt hela dagen! Som avslutning lyckades jag somna i hennes säng när hon skulle sova! Det har nog inte hänt på ett år eller två, om det räcker. Supermysigt hur som helst efter en massa småprat.

Som ni vet; firas det som firas kan!

With love

Lottie

Gillar