10-års Bad- & Melloparty!

Tjohooo! Ni som har hängt med mig här ett tag vet att jag äääälskar att göra fest för kidsen. Vi har gått igenom alla möjliga teman, tårtor och aktiviteter; Frost, Barbie, Unicorn, kanin, Trolls och jag vet knappt vad 😅

Nu var det dags för 10-årsparty och i år blev det Bad- & Melloparty! Så himla roligt - och tacksamt - tema.

Vi började på Vara Badhus!

Det blev lite mer dramatiskt än tänkt, en tjej slog i huvudet (men det gick bra som tur var) och en kille i ett busgäng skrämde slaget på några av våra tjejer inne i rutschkanan och kastade en boll efter dem. Tjejerna trodde såklart att det var killen som dunsade efter dem. Alicia vrålade:
- De attackerar, de attackerar!!
Jag trodde det var en ny, rolig lek, så jag hakade på! Då skrek tjejerna ännu högre:
- DET ÄR ALLVAAAAAAAAR!!
Jag fick fatt i badhuschefen och strax efter var killen på väg ut.

Vi hade hört innan att det var ett busgäng på plats och jag förstod direkt vilka de var. Så jag både spände ögon i dem ibland, log ibland, armarna i kors ibland osv.. så de inte visste var de hade mig. De tittade undrande på mig varje gång de passerade. Intressant med kroppsspråk. Men så fort jag försvann, passade de på.

Hur som helst. Efter badet blev det pina colada, äpplejuice, bullar, wienerbröd och en bildtårta från Conditori Nordpolen här hemma. De har en skrivare som skriver ut med karamellfärg på marsipan. Så himla coolt. Tårtan är lite rundad, så det är svårt att ta en bra bild, för proportionerna ställer till det lite. Men sååå fin i verkligheten och de ”vita prickarna” är inte vita i verkligheten utan tårtan är guldbeströdd. Svårt med foto ibland.

Sen var det lite aktiviteter, bland annat ett musikquiz. Alicia hade gjort det helt själv i typiska Mellofärger, så Daniel och jag fick också vara med. Kom just på att vi glömde rätta det på kvällen… för en fråga skulle inte rättas och två skulle rättas senare.

När jag förberedde annat, gjorde Daniel hemlagade köttbullar, potatismos, sås, kokta morötter och broccoli. Jag bidrog med att skära upp ett gäng färska grönsaker och ta fram lingon och gelé! Skratt… det går an att bjuda på mat när man slipper laga! Duka är min grej…

… och göra om vardagsrummet med belysning, musik, discokula, golvhäng framför soffan på liggunderlag, med filtar, kuddar, popcorn- och godisboxar! Och en ”Mello-låda” med glitterjackor, guldhattar, boa, glittersjalar, svarta hattar, kronor, några instrument och lite till!

Jag har så mycket härliga bilder och filmer från kvällen på jublande, hoppande, sjungande, godisätande, fnittrande och hysteriskt skrattande tjejer, men de bilderna stannar i familjealbumet. Jag har till exempel bilder på när både A och en tjej till turas om att ta på precis allt i Mello-lådan. Skratt…. Bara alla dessa kronor och typ 10 hattar var hysteriskt roligt på en person!

Men så här såg det ut innan…

När det var dags att bädda sängar fick alla bädda själva, det var lite trickigt, men det gick fint med lite tips.
När de skulle sova fick de en halvtimma mellan 22.30-23.00 att försöka själva, men fnittret ville inte ta slut (minns själv precis hur det var). Så då gick jag in och sa att nu är det sovdags och att jag sitter här tills alla har somnat. 14 minuter senare sov alla gott!

Fullständigt ljuvlig eftermiddag och kväll! Har länge tänkt att det skulle vara kul med Mellotema, äntligen blev det verklighet!

#bestofnouw

With love

Lottie

Gillar